(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Vijf jaar gevangenisstraf voor drie Iraanse christenen

Sonja Dahlmans

Drie Iraanse christenen kregen op 26 juni vijf jaar gevangenisstraf. Alle drie de mannen zijn afvallige moslims en bekeerden zich tot het christendom.

De mannen, Amin Khaki, Milad Goudarzi en Alireza Nourmohammadi kregen de maximale straf voor ‘het verspreiden van propaganda die een afwijkende leer en in tegenstelling is met de heilige religie van de islam’ aldus de rechter. Zij kregen ook allen een boete van ongeveer 1.300 euro opgelegd. Zij werden schuldig bevonden aan het recent gewijzigde artikel 500 in het Iraanse wetboek van strafrecht, waarin staat dat iedereen die hiertegen in overtreding is, zeer zwaar gestraft zal worden. De zware straffen houden onder andere een gevangenisstraf van twee tot vijf jaar, hoge boetes en het ontnemen van burgerlijke rechten zoals het stemrecht in.

De rechter stond de advocaat van de drie christenen niet toe in de rechtszaal, omdat deze naar volgens hem niet geregistreerd stond als hun juridisch vertegenwoordiger. De huizen van de drie veroordeelde christenen werden overvallen, Bijbels, computers en mobiele telefoons werden geconfisqueerd. Experts vrezen dat het gewijzigde artikel 500 meer ruimte voor de staat Iran zal bieden om religieuze minderheden te vervolgen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Sonja Dahlmans (°1968) is een Nederlandse theologe gespecialiseerd in oosters-orthodox christendom. Ze werkt momenteel een master islamitische theologie af aan de Melbourne School of Theology.

4 gedachten over “Vijf jaar gevangenisstraf voor drie Iraanse christenen”

  1. Dat zijn toch de vrienden van het hypocriete Europa , en waar er zeker geen homo rechten zijn maar wel Orban verketteren ! maar over de holebie rechten in de islam wereld geen woord ! maar van lafaards en hypocrieten kan je zoiets wel verwachten , en dan zeggen dat er nog mensen zijn die voor die partijen stemmen onbegrijpelijk !!

  2. Begrijp mij niet verkeerd. Ik heb het theocratisch moslimregime nooit verdedigd en ben van mening niet veranderd. Maar was het niet de ultra rechtse president Ronald Reagan die wapens leverde aan de gekke ayatollahs in Iran? Quid het persecuteren van christenen? Universeel fenomeen in de moslimstaten en dito wereld. Waarom dan alleen kritiek spuien op de repressie in Iran?

  3. Alexander denkt u nu echt dat Europa (o.a. ook België) geen wapens levert aan die regimes in het Midden Oosten.
    Het Belgische FAL geweer van FN Herstal zie je overal opduiken, zowel bij verzetsbewegingen als bij regeringslegers. Hier zijn het onze woke-ministers die dit oogluikend toelaten en geen ultra rechtse politici.
    Voor de smeer likt de kat de kandeleer.
    Denk ook niet dat Ronald Reagan christenen vervolgde.

Plaats een reactie

Delen