Vraag van de Week: Moet er een minimum- en maximumleeftijd voor politici komen?

Joe Biden. Shutterstock

Cultuuroorlog

Viktor Orbán: “Seksuele opvoeding is het exclusieve recht van ouders”

Simon Segers

Bij aankomst op de Europese top in Brussel heeft de Hongaarse premier Viktor Orbán toelichting gegeven over de omstreden, nieuwe holebiwet in zijn land. De premier volhardt dat hij niet tegen homorechten is: “Ik ben een voorvechter van hun rechten.”

Orbán kreeg meteen de vraag of holebi’s rechten hebben in Hongarije, maar de premier liet zich hierdoor niet van zijn stuk brengen. “Ik was een vrijheidsstrijder onder het communistische bewind. Toen was homoseksualiteit strafbaar en heb ik voor hun vrijheid en rechten gevochten. Ik verdedig de rechten van homo’s” , aldus Orbán. Verschillende Europese regeringsleiders zoals Angela Merkel, Emmanuel Macron en Alexander De Croo hebben ondertussen een brief ondertekend. Hierin verklaren zij dat het principe van non-discriminatie op basis van seksuele oriëntatie fundamentele Europese waarden zijn.

Europese Commissie

De Hongaarse premier is het echter oneens met deze analyse: “De wet gaat over de manier waarop ouders hun kinderen over seksualiteit willen opvoeden. Dit is hun exclusieve recht.” Op dit moment heeft de Europese Commissie nog geen juridische stappen ondernomen tegen de wet. Dit kan pas wanneer deze effectief van kracht gaat op 9 juli.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

29 gedachten over “Viktor Orbán: “Seksuele opvoeding is het exclusieve recht van ouders””

  1. Maar Hongarije vallen we aan omdat ze dit een recht van de ouders vinden, de Islam laten we verder gaan met het vergiftiggen van kindertjes. Waarom denkt u dat leraren in klas niet meer durven praten over Charlie Hebdoo, Mohamed, Turkye, Erdogan, Homofilie, Joden en Israel.
    Het mag wel, maar wie durft nog?

  2. Een overheid /sportvereniging of instelling heeft zich niet te moeien met het gendercircus… iedereen kan en mag zijn wat hij wilt, maar deze acties (regenboogstadion was zelfs politiek) zijn olie op het vuur gooien en polariseren!

  3. Raar toch dat de,EU, en onze Alexander daar nog niet tegen in opstand zijn gekomen nietwaqr? Alhoewel dat probleem veel groter is dan wat de wet in Hongarije betreft.

  4. Wat een achterlijke reactie, de Hongaren vergelijken met islam ouders. Heb je de wet gelezen? Denk het niet je luistert naar Vtm en één zeker waar ze hun eigen verhaaltjes vertellen.

  5. waarom neemt decroo geen maatregelen tegen moslim landen waar men homo’s van het dak gooit.Orban heeft gelijk dat de opvoeding bij de ouders hoort en niet bij de links-groene leerkrachten.geen enkele ouder is fier dat zijn kind een homo of lesbo is,dat is een ziekte ,zou imam-somers zeggen,maar je blijft van je kind houden en aanvaard het,maar in je diepste zijn ben je als ouder een beetje ongelukkig.sanderken is niet gemachtigd door mij om een brief naar Orban te schrijven,

  6. Ik begrijp absoluut niet wat er mis is met die wet. Niemand wordt erdoor gediscrimineerd, ouders beslissen hoe ze hun kinderen opvoeden en eens achttien is iedereen vrij om thuis te doen wat hij/zij/het wilt of op straat/terras hand in hand rond te lopen of te zitten. Expliciet sexuele handelingen in het openbaar of sexueel getinte gesprekken tussen kinderen en niet-ouders zijn verboden indien zonder toestemming van de ouders. Kan ik mij totaal in vinden. Dat links niet akkoord is wil ik best geloven, zij willen nu eenmaal bepalen hoe onze kinderen worden opgevoed.

  7. De Croo zegt dat Orban enkel bij de EU zit om langs de kassa te passeren.Het wordt tijd dat De Croo de Franse studie (hoeveel studies werden hierover reeds gedaan)eens leest,die tot de conclusie komt dat de Vlaming elk jaar gemiddeld 1000euro betaalt aan Franstalig België.De Franstaligen lappen ook regelmatig afspraken aan hun laars en met Vivaldi worden de Vlamingen nog meer in het verdomhoekje geplaatst.

  8. Laat ons de vermeende Europese waarden testen.
    Vraag aan 1000 koppels per EU-land wie mag beslissen over de opvoeding omtrent dergelijke zaken.
    Niet aan journalisten, noch aan politiekers.

  9. Dat vind ik ook, ouders blijven verantwoordelijk voor hun minderjarige kinderen, zodra die meerderjarig zijn dienen ze niet meer soms tot vaak tegen zichzelf beschermd te worden. Raar dat politiek-correct gehersenspoelden ten pas en vooral vaak ten onpas zo vaak raaskallen over vermeende “diversiteit”(sic) maar helemaal geen ECHTE “diversiteit” qua opinies aanvaarden. Waarom wordt constant het recht om “anders” te zijn gepromoot maar het recht om trouw aan zichzelf te blijven, m.a.w. anders dan “anders” , dermate verguisd en miskend ? Pure & onversneden PoCo-Tweezakkerij.De Oost-Europese Viségrad Natiestaten verkiezen een conservatievere politiek te voeren met eigen, per democratische meerderheid gestemde, wetgeving. Respecteer die “diversiteit” in wetgeving die grondig kan verschillen van de onze, Westerse.

  10. Ja goed idee, een referendum, maar dat gaan ze zeker niet doen. Herinner je hoe Karel De Gucht in een interview liet uitschijnen dat de gewone burgers te dom zijn om aan zoiets deel te nemen.

  11. Alsof De Croo die miljarden uit eigen zak heeft betaald ? En natuurlijk zijn landen als Iran, China, enz. gelijk aan verweggistan, want die lachen met dat Sanderken. Als Hongarije uit de EU vliegt krijgen ze geen miljarden meer maar moeten ze er ook geen miljarden meer betalen aan de EU.

  12. In het Derde Rijk werden de ouders en kinderen door de staat opgevoed. Idem dito in de Sovjet-Unie met Stalin. Karakteristiek van totalitaire staten. Met het gekende desastreuze resultaat als gevolg. Dat moslimouders er voor kiezen hun kinderen op te voeden volgens de waarden van de islam stoort u. Wat doen de christelijke, joods orthodoxe en vrijzinnige ouders dan? Orban oordeelt dat de opvoeding van kinderen een voorrecht is van de ouders. Redenering die ik kan volgen. Wat is uw alternatief?

  13. De seksuele opvoeding zal idd het probleem zijn, een WOKE leerkracht kan grote schade aanrichten voor het mentaal welzijn van KINDEREN! Het lukt niet om hun destructieve visie op te leggen aan ouderen, dus gaan ze beginnen onze kinderen te brainwashen!!!

  14. De Croo heeft zijn postje te danken aan de Walen, en dat weet hij maar al te goed.
    Beter een beetje op de Hongaren schieten en de aandacht van het schandalige rapport afleiden! Open Bld heeft dit nog eens gedaan, we betalen nog voor het gedrocht verfstoodt 1…

  15. Wat heeft een leerkracht met jou gedaan om je zo te krijgen? Domme of reli-ouders (pleonasme) richten veel véél meer schade aan want die leven met oogkleppen. De schade is dan voor de maatschappij

  16. Vooraleer Alexander De Croo zich wil bemoeien met andere Europese landen, en hen wil dwingen om Europese wetgeving toe te passen, zou hij beter eerst eens voor eigen deur vegen, en ervoor zorgen dat Belgische wetgeving toegepast wordt in België. Ik spreek hier over de taalwetgeving die al jaren verkracht wordt in Brussel.

Plaats een reactie

Delen