Vooruit voelt gevolgen ‘zattemansklap’ in nieuwe peiling

Conner Rousseau. Photonews

Uncategorized

Vlaams Belang lanceert plannen voor kwaliteitsvol onderwijs

Anton Schelfaut

Zondag hield het Vlaams Belang een digitale studiedag rond onderwijs. Volgens de partij heeft Vlaanderen een onderwijsplan voor de toekomst nodig.

“De enige grondstoffen waar Vlaanderen over beschikt, zijn onze hersenen. Vlaanderen verdient dus kwaliteitsvol, leidinggevend, adequaat en sociaal onderwijs, het KLAS-principe dat we vandaag presenteerden”, zegt Vlaams Parlementslid Jan Laeremans. “Helaas daalt de kwaliteit van het onderwijs vandaag met rasse schreden. Gevolg van de nivellering, de linkse indoctrinatie en de grootstedelijke multicultuur.”

De partij pleit voor een terugkeer naar excellentie. Het lager onderwijs moet inzetten op basiskennis, zaken waarop kinderen gedurende hun volledige schoolcarrière kunnen leunen. Daarnaast is het aanleren van het Nederlands van levensbelang, zowel in de klas als op de speelplaats. 

Lerarenberoep aantrekkelijker maken

“Ook moet het lerarenberoep aantrekkelijker gemaakt worden opdat de uitstroom van jonge leraren uit ons onderwijs gestopt wordt en er meer kwaliteitsvolle profielen worden aangetrokken uit andere sectoren”, stelt Laeremans.

Vlaams Parlementslid Roosmarijn Beckers toonde zich kritisch tegenover minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Hij lost gedane beloftes inzake het invoeren van echte taaltesten voor anderstalige kleuters en een decretaal verankerd hoofddoekenverbod niet in.”

Volgens haar fractiegenoot Kristof Slagmulder ondergraaft de woke-cultuur steeds meer de academische vrijheid. “De sluimerende censuur die hieruit voortvloeit moet worden onderzocht door een onafhankelijke commissie”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen