Vlaams Belang roept op tot deelname aan Voorpost-manifestatie

Politici van Vlaams Belang voeren actie tegen de veroordeling van vier Voorpost-leden. Foto: PAL NWS

Binnenland politiek

Vlaams Belang roept op tot deelname aan Voorpost-manifestatie

Anton Schelfaut

In een filmpje op Facebook roept Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken zijn volgers op om zondagmiddag deel te nemen aan de Voorpost-manifestatie in Mechelen. “De vrijheid van meningsuiting is in gevaar”, waarschuwt hij.

Twee weken geleden werden vier leden van Voorpost door de correctionele rechtbank van Mechelen veroordeeld voor aanzetten tot haat en geweld. Tijdens een betoging in mei vorig jaar hadden ze een spandoek met de woorden “stop islamisering” getoond. De rechter was van oordeel dat ze daarmee “angst zaaien en haat scheppen”. Uit protest tegen deze veroordeling organiseert Voorpost zondag een manifestatie op de Veemarkt in Mechelen.

“De vrijheid van meningsuiting is in gevaar”

“Wij zijn het verzet! Het verzet begint nog maar net vandaag”, steekt VB-voorzitter Tom Van Grieken van wal in een filmpje op zijn Facebookpagina. “Een politiek benoemde rechter, hier in Mechelen. Niet in Rusland, niet in Hongarije, niet in Wit-Rusland, niet in China. Maar een politiek benoemde rechter die de vrijheid van meningsuiting zo frontaal aanvalt, is een ware schande.”

“En dit is nog maar het topje van de ijsberg”, vervolgt Van Grieken. “Want deze paars-groene regering, die geen meerderheid heeft in Vlaanderen, wil nog meer censuurwetten doorvoeren. Zo heb je de liberale minister Van Quickenborne (minister van Justitie, red.), die een vaag concept als ‘haatspraak’ nu ook al voor de rechtbank wil krijgen. De elite in dit land wil misschien wel dat zijn burgers gaan stemmen, maar ze willen niet luisteren naar die bevolking. Straffer nog, ze willen de burgers de mond snoeren en censureren.”

“Daarom is het van groot belang dat we zondag massaal naar Mechelen komen om te protesteren tégen de censuur en vóór de vrijheid van meningsuiting”, besluit hij. “De vrijheid van meningsuiting is in gevaar. Ik zal er zijn en ik hoop: u ook!”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Vlaams Belang roept op tot deelname aan Voorpost-manifestatie”

  1. ik vrees dat de waalse politie massaal zal opgetrommeld worden om in mechelen,stad van imam-somers, de burgers uit elkaar te kloppen.Vlaamse politie kiest voor NVA-VB en moet weigeren om op te treden tegen de Vlamingen

  2. Gwendolyn Rutten doet aan haatspraak als ze Sammy Mahdi zijn beleid gelijk stelt met het Naziregime. (Anne Frank…). De Quick gaat nog moeten opletten of hij zet zijn eigen partijgenoten voor schut.

Plaats een reactie

Delen