Barbara Pas (Vlaams Belang). Foto Twitter.

Barbara Pas (Vlaams Belang). Foto Twitter.

Binnenland politiek

Vlaams Belang stapt op uit bijzondere Covid-commissie

Wijnand Meeus

Het Vlaams Belang heeft beslist om uit de bijzondere Covid-commissie te stappen. De partij ziet geen heil meer in verdere deelname. “De wijze waarop de oppositie in de commissie wordt geminacht, maakt elk verder vertrouwen onmogelijk”, klinkt het bij fractievoorzitter in de Kamer en commissielid Barbara Pas. Het Vlaams Belang zal nu zelf een alternatief rapport opstellen en dat gelijktijdig met het Vivaldi-eindrapport voorstellen.

Na maandenlange hoorzittingen werkt de bijzondere Covid-commissie aan haar eindrapport. Vandaag zouden er in de bijzonder commissie discussies starten over de eerste twee thema’s van dat rapport. “Alle fracties konden hun aanbevelingen op voorhand overmaken”, vertelt Barbara Pas. “Bij aanvang van de vergadering vandaag bleek echter dat de meerderheidspartijen tegen alle afspraken in en achter de rug van de commissie om een eigen werkgroep hebben opgericht om alvast onderling de inhoud van de aanbevelingen te bepalen.” Vlaams belang vindt hierdoor verdere debatten een schijnvertoning en zinloos tijdverlies.

Bovendien zegt de partij al vanaf dag één gemerkt te hebben dat wat het ‘geblunder in de corona-aanpak’ betreft de onderste steen niet naar boven mocht gehaald worden. “Dat de bijzondere commissie niet als taak wou opnemen om politieke verantwoordelijken aan te duiden voor de bijzonder hoge dodentol van de coronapandemie in dit land toonde aan wat hun enige bedoeling was“, klinkt het bij Kamerlid Dominiek Sneppe (Vlaams Belang). “En dat was de schuldigen uit de wind zetten. En zelfs in dit flauw afkooksel van wat een onderzoekscommissie moet zijn, zet Vivaldi nu de oppositie brutaal buiten spel. Trop is te veel.” 

Geen taken voor rapporteurs

“Ik ben één van de vier rapporteurs in deze commissie, de reden waarom de rapporteurs trouwens geen enkele taak hadden”, vertelt Pas verder. “Het duurde tot vandaag, na ons scherp protest, dat de rapporteurs voor het eerst sinds de opstart van de commissie vorige zomer, werden samengeroepen. Op die manier hoeft het niet meer.” Pas en Sneppe betreuren de gang van zaken. “We mochten vandaag van de meerderheid al vernemen dat onze kritiek op deze ongeziene gang van zaken een ‘sabotage’ van de commissiewerking is”, vervolgt Sneppe. “Niets is minder waar, wie wil saboteren doet dat niet na 33 hoorzittingen en nog meer vergaderingen en na verloop van bijna een jaar. We zijn steeds uiterst constructief geweest.” Vlaams Belang zal nu hun tijd besteden aan een alternatief rapport.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

8 gedachten over “Vlaams Belang stapt op uit bijzondere Covid-commissie”

  1. We worden dus nog harder belogen dan gewoonlijk . Volgens de regimecriminelen is ” constructief zijn ” dus uw bakkes houden en applaudisseren voor de bedriegers . En dan gaan ze weer een legertje ” fact checkers ” met ons belastinggeld aanwerven omdat er complottheorieen opduiken .

  2. Ik heb begrepen dat veel Vlaams-Belangers in de val zijn getrapt door zich te laten volspuiten met de rotzooi-vaccinatie. Denk aan DNA veranderingen, ingrediënten als chimpansee, foetussen en kadavers, en een op termijn ( na enkele jaren 2 a 3 vaccinaties per jaar) kapot auto-immuunsysteem, waarna je na iedere infectie het loodje legt. Dat is dus ook niet goed. Het VB blijkt in de verhalen van de regime virologen en immunologie te geloven. Het ontbreekt in België aan een partij als het Forum voor Democratie.

  3. Al die commissie hebben geen enkele zin, de anti-Vlaamse meerderheid die sinds het begin van deze “crisis” aan de macht is gaat toch geen rapport opstellen die de oplichters en bedriegers à la Deblock – Decroo – Vandenbroecke etc… samen met de lieveling van de staats media Van Ranst in een slecht daglicht stellen.

  4. Hopelijk kijken ze ook wat in de alternatieve pers om te zien wat die zeggen over muilbandplicht, de mRNA genetische manipulatie, en het vernietigen van onze welvaart en welzijn.
    Tevens verdient ook de rol van de VN en WHO een plaats in hun analyse

  5. Mevrouw Pas, niet gaan lopen uit die commissie. Blijf er in, dan hoort u niet alles maar toch nog veel meer dan er buiten , verzet u met alle macht tegen alle leugens in die commissie en publiceer daarna uw eigen rapport . Dat maakt zeker indruk .Nu gaat de Vivaldi – media u verwijten dat u gevlucht bent voor uw verantwoordelijkheid. Mevrouw, doorbijten aub.

Plaats een reactie

Delen