Hilde Crevits (Photonews)

Hilde Crevits (Photonews)

Uncategorized

Vlaamse regering blijft aandringen op uniform sluitingsuur horeca

Pieter Van Berkel

De Vlaamse regering zal vrijdag op het Overlegcomité opnieuw pleiten voor een uniform sluitingsuur voor de horeca. Dat heeft Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) woensdag in het Vlaams Parlement geantwoord op vragen van Ilse Malfroot (Vlaams Belang) en Kurt Varyckeghem (CD&V).

Op het vorige Overlegcomité werd afgesproken dat de horeca onder bepaalde voorwaarden vanaf 9 juni ook binnen de deuren mag openen. Er is daarbij wel een verschil in sluitingsuur. Terwijl de terrassen open mogen blijven tot 23.30 uur, moeten de binnenruimtes om 22 uur sluiten. Op dat verschil in sluitingsuur is de laatste tijd meer en meer kritiek gekomen. “De regel is pure Kafka”, zegt Vlaams Belang-politica Ilse Malfroot, wiens partij blijft pleiten voor een volledige afschaffing van de sluitingsuren. “De horeca-uitbaters zonder terras zijn gewoon de dupe.”

De Vlaamse regering dringt al langer aan op een uniform sluitingsuur. “We hebben dat al gevraagd op het vorige Overlegcomité en we zullen aanstaande vrijdag consequent zijn in die houding. Een gelijk sluitingsuur zou beter zijn”, zegt Crevits. Dat uniforme sluitingsuur zou 23.30 uur moeten worden. Naast het sluitingsuur wil de Vlaamse regering ook opnieuw de discussie over het plexiglas in de horeca aangaan. Het pleidooi voor een gelijk sluitingsuur kreeg woensdag brede steun in het Vlaamse halfrond.

Woensdagnamiddag om 17 uur vergadert premier Alexander De Croo met de verschillende ministers-presidenten om het Overlegcomité van vrijdag voor te bereiden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “Vlaamse regering blijft aandringen op uniform sluitingsuur horeca”

  1. Gewoon… 24 uur op 24, en 7 dagen op 7 open, inclusief zon- en feestdagen. Wat een gezeur weer. Open die tapkranen en wijnflessen! En, voor ik het vergeet, harde muziek natuurlijk, rock uit de zuidelijke USA-staten en reggae uit Jamaica.

Plaats een reactie

Delen