Dr. Ronny Jackson als lijfarts van de president van de Verenigde Staten. Foto YouTube

Dr. Ronny Jackson als lijfarts van de president van de Verenigde Staten. Foto YouTube

Uncategorized

Voormalige lijfarts Obama en Trump: “Joe Biden moet een cognitieve test ondergaan”

Simon Segers

Ronny Jackson, voormalig presidentieel lijfarts en zittend congreslid, heeft een brief gestuurd naar president Joe Biden met de vraag om een cognitieve test te ondergaan. De arts is van mening dat de huidige Amerikaanse president tekenen vertoont van verstandelijke achteruitgang.

Dr. Jackson vervulde tussen 2013 en 2018 de rol van persoonlijk arts van de president van de Verenigde Staten. Hij ontfermde zich dus over zowel Obama als Trump. De brief die hij Biden stuurde werd ook door 13 andere Republikeinse congresleden ondertekend. Dr. Jackson opperde in de brief dat alle toekomstige presidenten Trumps voorbeeld zouden moeten volgen “los van politieke partij”. “Het Amerikaanse volk zou alle vertrouwen moeten hebben in hun president. Zij verdienen volledige transparantie in de mentale capaciteiten van hun hoogst gerankte, verkozen leider,” aldus het congreslid.

“Je-weet-wel”

In 2018 hadden verschillende journalisten en politieke tegenstanders van Trump gelijkaardige vragen bij diens mentale staat. Jackson onderwierp de toenmalige president aan een cognitieve test die vroege tekenen van mentale achteruitgang opspoort. De presidentiële arts bevond Trumps resultaten echter “excellent”. In de brief haalt de arts verschillende voorbeelden aan om zijn bezorgdheid te staven. Zo vergat president Biden recent de naam van het Pentagon en kon hij vorig jaar de beroemde eerste zin uit de Amerikaanse onafhankelijkheidsverklaring niet afmaken. “We beschouwen deze waarheden als vanzelfsprekend. Dat alle mannen en vrouwen gecreëerd zijn door de je-weet-wel, je weet wat,” aldus Biden destijds.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

8 gedachten over “Voormalige lijfarts Obama en Trump: “Joe Biden moet een cognitieve test ondergaan””

  1. Daarom dat Biden bijna nooit interviews geeft. En indien er een interview is weet hij vooraf de vragen en antwoorden. Bij elk persbriefing heeft hij spiekbriefjes met namen van reporters en weet hij van wie hij welke vragen krijgt. Zonder een teleprompter geraakt hij er niet, en zelfs met een teleprompter slaat hij wartaal uit. Hij verliest zijn orientatie op de G7 summit. Het is pijnlijk dat ze hebben geselecteerd, en het is overduidelijk dat hij gewoon een front is voor degene die alle verregaande veranderingen willen doorduwen via presidentiële besluiten.

  2. Op verschillende filmpjes die ik via Twitter al eens te zien krijg over Biden is dit ook duidelijk te zien/te merken.
    Men doet ze dan af als “fake” of “gemanipuleerd”.

  3. Kan dr. Jackson ook melden welke cognitieve test(en) hij bedoelt,
    en of hij zichzelf ook regelmatig laat testen… kwestie van enige garantie te hebben op betrouwbaarheid…
    Geweldig fijngevoelige en serene man, diene dr. Jackson…

Plaats een reactie

Delen