Illustratief. Foto Shutterstock.

Illustratie

Uncategorized

Wallonië schrapt vaste tussentijd voor Pfizer-vaccin

Wijnand Meeus

Wallonië schrapt de vaste tussentijd voor de toediening van de twee dosissen van het Pfizer-vaccin tegen Covid-19. De Waalse burgers zullen vanaf nu zelf hun tweede dosis kunnen plannen binnen de toegestane grenzen. Concreet betekent dit dat de tweede prik in Wallonië tussen de 21 en 42 dagen na de eerste prik kan worden toegediend. In Vlaanderen blijft de vaste tussentijd van 5 weken nog wel overeind.

De beslissing werd vorige week al gemaakt maar treedt dus vanaf deze week effectief in werking. Door het vaste interval los te laten, wordt de Walen die hun vakantie willen plannen meer vrijheid geboden. “We proberen zo soepel mogelijk te zijn”, zegt Waals minister van Volksgezondheid Christie Morreale (PS). In Vlaanderen zijn er momenteel nog geen plannen die het vaste interval van vijf weken los te laten.

“Juli is de topmaand voor de tweede dosissen”, vertelt Joris Moonens van het Agentschap Zorg en Gezondheid. “Doordat onze vaccinatiegraad zo hoog is, hebben wij niet die voorraad aan vaccins die nodig is om die flexibiliteit aan te bieden. Als iedereen zijn tweede prik zou vervroegen, zouden de centra in de problemen komen met hun strakke planning en met te weinig vaccins zitten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

Plaats een reactie

Delen