Wraakmoord in Deurne: 48-jarige man steekt partner (52) van ex koelbloedig neer voor ogen van kinderen

De Waterbaan in Deurne is langs beide zijden volledig afgesloten. ©Kristof Luypaert

Uncategorized

Wraakmoord in Deurne: 48-jarige man steekt partner (52) van ex koelbloedig neer voor ogen van schoolkinderen

Kristof Luypaert

In Deurne is maandag omstreeks 16.00 uur de 52-jarige Kosovaar Ismet Osmanay in koelen bloede neergestoken. De verdachte Betim A. (48) is door getuigen achtervolgd en kon zo ingerekend worden door de politiediensten. Betim A wachtte Osmanay op en sloeg toe toen die de kinderen per fiets van school afhaalde. De aanklacht luidt moord met voorbedachten rade.

Politieagenten voeren een buurtonderzoek in de Waterbaan te Deurne.
©Kristof Luypaert

Iets voor vier zagen diverse getuigen hoe een kale man, gekleed in een lichtgrijs kostuum, en een tasje rond de schouder een fietser gekleed in zomerse short neerstak vlak voor de school. Met een luide klap smakte Ismet Osmanay, een 52-jarige Kosovaarse man tegen de grond.

Wat zich afspeelde vervult de ooggetuigen die we konden spreken met afschuw. Een jongeman en zijn vriendin die aan een tankstation wat verderop aan de Waterbaan stonden schrokken op door een harde plof. Die is veroorzaakt toen het slachtoffer op de grond neerzeeg.

“Mijn vriendin heeft de dader zien steken. Toen ik zelf keek zag ik de oude kale man in een grijs pak voorovergebogen over het slachtoffer staan en hoorde hem steken.

De dader haalde verschillende keren uit met een slagersmes en wandelde volgens de getuigen naderhand rustig weg. Voor het slachtoffer kwam alle hulp te laat. “Ik zag toen hoe die man gewoon weg wandelde”, zegt de jonge man. “Ik volgde hem met mijn wagen en zag hoe ook nog een andere man de dader te voet achtervolgde vanop een afstand.”

Het labo is ter plaatse voor een uitgebreid sporenonderzoek.
©Kristof Luypaert

Beide getuigen bleven steeds telefonisch in contact met de politie. Het is dankzij hun koelbloedigheid dat de dader snel door de politiediensten kon worden ingerekend.

Passionele wraakmoord in relationele sfeer

Uit het buurtonderzoek blijkt dat het motief voor de moord in de passionele en relationele sfeer zou liggen. Het Parket bevestigde eerder al formeel dat het duidelijk was dat beide mannen elkaar kennen.

De 48-jarige verdachte lijkt op het eerste zicht te zijn uit geweest op wraak. Hij wist dat de nieuwe partner van zijn ex zijn kinderen van school zou halen. Hij wachtte dan ook omstreeks het einde van de schooltijd het slachtoffer op en sloeg genadeloos toe wanneer die kwam aangefietst.

De manier waarop is gehandeld wijst in de richting van voorbedachtheid. Het Antwerps Parket heeft dan ook een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord. Die is maandagavond, vergezeld van een aangestelde wetsdokter al ter plaatse afgestapt, samen met het labo van de politie dat een sporenonderzoek deed.

screenshot filmpje van buurman via VTM NIEUWS

Getuigen spreken over kille emotieloze koude blik van verdachte

Ook een buurvrouw zag de feiten gebeuren en hoorde de kinderen gillen. Net als de andere getuige zag ze de dader toeslaan met het slagersmes. Samen met een verpleegster probeerden ze het bloed nog te stelpen met een handdoek, maar tevergeefs.

Ook de jonge vrouw die de feiten vanop afstand zag gebeuren zag verschillende gapende steekwonden in de nek en in de zij van het slachtoffer. Het meisje was in shock na de feiten en verliet onmiddellijk na haar getuigenis bij de politie het plaatsdelict.

Alle getuigen omschreven de kille en emotieloze blik van de dader als bijzonder treffend. Het slachtoffer viel op de grond aan de instelling Wingerdbloei.

De jonge man en zijn vriendin die de feiten zagen gebeuren zetten de achtervolging in en bleven continu in contact met de politie. Toen die ter plaatse waren wees hij de dader aan. Gewapende agenten konden de dader vervolgens zonder tegenstand arresteren.

Een getuige kon de dader zelfs filmen terwijl die een mes of een scherp voorwerp vast heeft. De beelden daarvan zijn vanavond vertoond op VTM Nieuws. Op de beelden is duidelijk te zien hoe de man een voorwerp dat lijkt op een mes in zijn linkerhand heeft. Vervolgens steekt hij het weg in een tas die over zijn rechterschouder hangt.

https://redactie.palnws.be/2021/06/man-doodgestoken-in-deurne-een-verdachte-gearresteerd-dader-en-slachtoffer-kenden-elkaar-wellicht/

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

2 gedachten over “Wraakmoord in Deurne: 48-jarige man steekt partner (52) van ex koelbloedig neer voor ogen van schoolkinderen”

Plaats een reactie

Delen