Yitzhak Herzog. Foto Shutterstock

Yitzhak Herzog. Foto Shutterstock

Uncategorized

Yitzhak Herzog verkozen tot nieuwe president van Israël

Wijnand Meeus

Yitzhak Herzog is verkozen tot elfde president van Israël. De 60-jarige politicus werd met 87 tegen 26 stemmen aangesteld door het parlement. Herzog neemt op 9 juli het ambt van president Reuven Rivlin over. 

Herzog leidt al sinds 2013 de Arbeiderspartij in Israël. Ook zijn vader Chaim Herzog was al president van het land. In 2018 werd hij bovendien voorzitter van de hulporganisatie Jewish Agency. Deze organisatie houdt zich onder meer bezig met de immigratie naar Israël. De president heeft in Israël vooral een representatieve functie. Zijn belangrijkste taken zijn het verlenen van gratie aan gevangenen en het geven van de opdracht tot regeringsvorming. Hij wordt om de zeven jaar via een geheime stemming in het parlement gekozen.

Vandaag zal er in het land ook meer nieuws komen over de regeringsvorming. De oppositiepartijen proberen momenteel een regering te vormen zonder premier Benjamin Netanyahu, die al twaalf jaar aan de macht is. Er zou in de loop van de dag meer duidelijkheid komen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

1 gedachte over “Yitzhak Herzog verkozen tot nieuwe president van Israël”

Plaats een reactie

Delen