Zoekacties naar Jürgen Conings in buurt van stadion KRC Genk

Er wordt gezocht naar Jürgen Conings in de buurt van het stadion van KRC Genk. Inzet Jürgen Conings. ©KL PAL NWS

Uncategorized

Zoekacties naar Jürgen Conings in buurt van stadion KRC Genk

Kristof Luypaert

In Limburg zijn woensdag zoekacties gestart naar de gewapende en voortvluchtige militair Jürgen Conings. In de buurt van het stadion van KRC Genk verzamelden woensdagochtend militairen en verschillende legervoertuigen.

Rond 8.30 uur was ter plaatse te zien dat diverse voertuigen al vertrokken waren. Vermoedelijk ging het richting As en Zutendaal. Het is niet duidelijk waarom er woensdag opnieuw zoekacties plaatsvinden.

De voorbij weken concentreerden de zoekacties zich in Lanklaar (Dilsen-Stokkem) en Maasmechelen evenals in in bepaalde gebieden in het Nationaal Park Hoge Kempen. De 46-jarige Conings had bedreigingen geuit tegen het regime en aan het adres van verschillende personen, onder wie ook Marc Van Ranst.

Toen hij maandagavond 17 mei niet naar huis terugkeerde en vervolgens dinsdag bleek dat hij onrustwekkende afscheidsbrieven had nagelaten en zware wapens had bemachtigd, werd alarm geslagen en begon een grootscheepse zoekactie.

In het onderzoek naar de voortvluchtige is een onderzoeksrechter gevorderd voor poging tot moord in een terroristische context en voor inbreuken op de wapenwetgeving in een terroristische context. Na diverse grootschalige zoekacties blijft Conings voorlopig onvindbaar.

https://redactie.palnws.be/2021/06/na-drie-weken-klopjacht-steeds-geen-spoor-van-jurgen-conings/
Klik hierboven en lees ok dit artikel over de zoektocht naar Jürgen Conings

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

4 gedachten over “Zoekacties naar Jürgen Conings in buurt van stadion KRC Genk”

  1. …Het is niet duidelijk waarom er woensdag opnieuw zoekacties plaatsvinden…. het woord zoek in zoekacties impliceert dat men iets zoekt? Het is slechts een gokje hoor …ben niet zeker.

  2. Als ze toch aan het uitkammen zijn kunnen ze tegelijk ook het vuilnis opruimen. Kwestie van zich nuttig te maken. De vrijheidsstrijder gaan ze toch niet vinden.

  3. Wist niet dat Jürgen bij KRC Genk speelde. Sterkte Jürgen. Voor de bende Nijvel hebben de Daltons van de Wetstraat nooit dergelijk machtsontplooiing ontwikkeld. En dat allemaal voor Markse. Is er iets dat we niet mogen weten?

Plaats een reactie

Delen