Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Foto Photonews

Vlaams minister Zuhal Demir (N-VA). Foto Photonews

Uncategorized

Zuhal Demir (N-VA) lanceert campagne om toeristen te lokken

Wijnand Meeus

Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir (N-VA) lanceert samen met Toerisme Vlaanderen een campagne om weer buitenlandse toeristen naar de Vlaamse kunststeden te lokken. “Die steden hebben het bijzonder zwaar gehad omdat ze het in hoofdzaak moeten hebben van buitenlandse toeristen en zakenreizigers”, klinkt het bij Demir.

In totaal wordt er 3 miljoen euro uitgetrokken voor de gerichte campagne. Dat geldt is afkomstig uit de ‘relancepot’ van de Vlaamse regering. De gerichte campagne zal drie jaar lopen en de troeven van Brugge, Gent, Antwerpen, Mechelen en Leuven internationaal in de kijker zetten. Als eerste zal er gemikt worden op de buurlanden, daarna zal er ook op Spanje en Italië worden ingezet.

Deze maand zullen advertentiecampagnes lopen in de grote kranten in de buurlanden. Deze zijn vooral gericht op reputatieversterking. Vanaf eind juni zullen de internationale toeristen dan actief worden gelokt.  Daarvoor zette Toerisme Vlaanderen een samenwerking op met boekingsplatform Expedia. Ook met de spoorwegmaatschappijen NS, Thalys en Deutsche Bahn zijn er samenwerkingen. 

In mei liet Toerisme Vlaanderen al onderzoeken of mensen uit het buitenland reizen naar Vlaanderen opnieuw zagen zitten. Elf procent van de Nederlanders geeft aan een trip naar Vlaanderen te zien zitten. Bij de Fransen is dat 6 procent. Dat zijn cijfers die beduidend hoger liggen dan in de zomer van 2020.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

2 gedachten over “Zuhal Demir (N-VA) lanceert campagne om toeristen te lokken”

  1. Als je leest wat je er allemaal voor over moet hebben: in principe “gedwongen” vaccinaties met voorlopig goedgekeurde rommel, peperdure testen en als je echt pech hebt nog quarantaine ook. Dan vergaat je de lust om te reizen al meteen, of het nu om kunst of zon gaat.

  2. Het is te hopen dat er niet teveel Noord-Afrikaanse “toeristen” aanspoelen, met familie en al om hier blijvend de toerist uit te hangen. Zoals we al hebben mogen /kunnen meemaken.

Plaats een reactie

Delen