Vlaamse onderwijskwaliteit gaat snel achteruit

Ben Weyts. Photonews

Uncategorized

1,2 miljoen euro voor structurele ondersteuning dierenasielen

Anton Schelfaut

Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) maakt dit jaar 1,2 miljoen euro vrij voor de structurele ondersteuning van de dierenasielen. In ruil voor de financiële ondersteuning moeten dierenasielen hun werking professionaliseren. Daarnaast moeten alle dieren die in erkende dierenasielen verblijven, worden samengebracht op één website.

Dierenasielen zijn vooralsnog afhankelijk van vrijwilligers en eigen fondsenwerving. Daarmee ondervonden heel wat asielen tijdens de coronacrisis problemen. Bijgevolg kon elk erkend dierenasiel vorig jaar rekenen op een eenmalige ondersteuning van 3.000 euro.

Weyts voorziet nu in een jaarlijkse ondersteuning. Daarmee kunnen erkende dierenasielen hun werking uitbouwen en professionaliseren. In totaal wordt daarvoor 1,2 miljoen euro voorzien. Daarvan wordt meer dan 600.000 euro toegekend op basis van erkenningsvoorwaarden en opvangcapaciteit. Nog eens 600.000 euro is specifiek bedoeld voor de opvang van inbeslaggenomen dieren. “We geven onze dierenasielen een financiële basis waardoor ze kunnen rekenen op een stabiele inkomensstroom”, zegt Weyts.

In ruil voor de financiële ondersteuning vraagt de minister om dierenasielen te professionaliseren. Dat kan via het door Weyts aangeboden beheerprogramma AnimalShelter. Daarnaast wil hij alle dieren die in dierenasielen verblijven samenbrengen op één website, www.adopteereendier.be. Op die manier krijgen alle Vlamingen een duidelijk overzicht van alle dieren die in dierenasielen wachten op een warme thuis, klinkt het.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

8 gedachten over “1,2 miljoen euro voor structurele ondersteuning dierenasielen”

  1. Proficiat voor Minister Weyts! Bij mijn weten is hij de eerste minister die daadwerkelijk de asielen steunt. Ik zou wel pleiten een deel van de subsidie te gebruiken om de mensen bewust te maken dat een dier geen stuk speelgoed is dat na enkele dagen kan worden genegeerd.

  2. Schandalig, terwijl de wachtlijsten voor gehandicaptenzorg slechts miniem verkort werden, maar daar gaat het immers maar om “mensen” en niet om die beestjes

  3. Is er ook een minister van mensenwelzijn ? Een bij wie je terecht kan voor overdreven hondengeblaf, hondestront op voetpad, loslopende honden, enz. Als deze minister wat zinnigs wil doen dan moet hij alle hondeneigenaars verplichten een opvoedingscursus te volgen.

  4. Precies dat er in dit land met zijn begrotingstekorten, topzware belastingen en de staatsschuld van een ontwikkelingsland nog geld te over is om dergelijke overbodigheden te financieren.

Plaats een reactie

Delen