Een standbeeldje van Vrouwe Justitia. Foto Shutterstock.

Een standbeeldje van Vrouwe Justitia. Foto Shutterstock.

Uncategorized

170 uur werkstraf voor 23-jarige man uit Dilbeek die veertiger zwaar toetakelde

Ruben Notteboom

Een 23-jarige man uit Dilbeek heeft een werkstraf gekregen van 170 uur. Die straf kreeg hij nadat hij een veertiger zwaar had toegetakeld. Indien de 170 uur werkstraf niet uitgevoerd worden, moet hij 17 maanden de gevangenis in. Daarnaast moet hij een schadevergoeding van bijna 172.000 euro betalen. Het slachtoffer liep een schedelbreuk op tijdens het incident.

De feiten speelden zich af in 2019. De veertiger liep rond in Dilbeek toen hij het pad kruiste van enkele ruziemakende jongeren. Hij wilde tussenbeide komen om de situatie te de-escaleren, maar toen liep alles stevig uit de hand. Plotseling werd hij zelf geviseerd. Hij kreeg een harde trap tegen het hoofd. De veertiger kwam ten val en liep een schedelbreuk op. Hij is tot op heden nog steeds arbeidsongeschikt.

Politie kon verdachte in Dilbeek zeer snel oppakken

De politie kwam onmiddellijk ter plaatse. Op basis van camerabeelden wisten de speurders de 23-jarige dader te identificeren. “Getuigen hebben duidelijk gezien hoe hij kwam aangelopen en een vliegende karatetrap aan het slachtoffer gaf”, zei het parket volgens BELGA.“De beschrijving die ze geven van zijn gestalte en kleding komt volledig overeen.”

Het parket eiste 30 maanden gevangenisstraf door de ernst van de feiten. De verdediging vond echter dat de verdachte de vrijspraak verdiende. Volgens hen is er geen reden om de jongeman schuldig te bevinden en is het absoluut ook niet duidelijk of hij de feiten gepleegd heeft. “De camerabeelden zijn zeer onduidelijk en die zogenaamde getuigen zijn vrienden van een meisje met wie mijn cliënt al een conflict had”, klonk het.

Verdediging beweert dat cliënt onschuldig is

Daarnaast beweert de verdediging dat hun cliënt de dader niet kon geweest zijn. Hij werd namelijk een kwartier na de feiten opgepakt en was naar verluidt te dronken om op eigen benen te staan. Daardoor is het volgens de verdediging onmogelijk dat hij een trap zou uitgedeeld hebben. De rechtbank was niet overtuigd door de verdediging, maar wilde ook niet de straf van het parket volgen. Daardoor komt de twintiger ervan af met een werkstraf.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen