Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk

Vlaamse regering bereikt stikstofakkoord: geen gelijke behandeling industrie en landbouw, extern salderen mogelijk. Photonews

Uncategorized

20 besmette jongeren op vliegtuig gestapt in Spanje, Jambon: “We gaan ze opsporen en beboeten”

Anton Schelfaut

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) vindt dat de twintig jongeren die bewust positief op het vliegtuig zijn gestapt in Spanje een boete moeten krijgen. Dat heeft hij gezegd in VTM Nieuws.

Volgens Jambon hadden de besmette jongeren in Spanje in quarantaine moeten blijven. “Als die jongeren hier landen, gaan ze opgespoord worden en getest worden”, benadrukt hij. “Als zij positief testen, moeten ze in quarantaine. Dan zal er regelmatig met hen contact opgenomen worden om te zien of ze effectief in quarantaine zitten.”

“Het zijn ook de jongeren die hun verantwoordelijk nemen”, vindt Jambon. “Ze zijn bewust met een positieve test op het vliegtuig gestapt. Iedereen weet dat dat met levens spelen is. Daar mag enige verantwoordingszin verwacht worden.”

Ook Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) noemt het “onaanvaardbaar” dat de jongeren na een positieve test op het vliegtuig naar België stapten. Hij verklaarde in Het Journaal op Eén dat de jongeren in theorie een geldboete en celstraf riskeren. “Het preventiedecreet stelt dat wie besmet is geraakt en de opgelegde quarantaine/isolatie niet respecteert, riskeert in theorie een geldboete en zelfs een gevangenisstraf.” Beke roept de jongeren op om “zich ogenblikkelijk te laten testen, zodoende dat hun gezondheid verder kan opgevolgd worden”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

19 gedachten over “20 besmette jongeren op vliegtuig gestapt in Spanje, Jambon: “We gaan ze opsporen en beboeten””

  1. Mr Jambon : een Rt-PCR test toont helemaal geen acute besmetting aan. Heeft u zich reeds ingeschreven inde “great reset” of vertaald in het Nederlands “een totalitaire staat”?

  2. Dat is weer heel flink van Jambon.
    Was hij niet diegene die een massa-event als Pukkelpop, tegen zijn burgemeesters in, toch wou laten doorgaan?
    Volgens mij verdient hij stilaan zelf een boete wegens onbekwaamheid.

  3. Waarom een boete? Ze hadden bij het onthaal een boete moeten krijgen. Dit is falen van de regering/het bedrijf doorschuiven op de jongeren! De luchtvaartmaatschappij en de regering hadden hen nooit aan boord mogen laten! Dan hadden ze het recht om te beboeten!

  4. “We gaan ze opsporen en beboeten”. Grootspraak en doekje voor het bloeden. Trouwens “de kous is het sop niet waard” Als er controles zijn in de luchthavens bij het binnenkomen kunnen ze toch niet ontkomen, of toch?

  5. “We gaan ze straffen”. Zo´n uitspraak doet me aan Pietje de Crem denken; die wilde ons verbieden om in Nederland op een terrasje te gaan zitten toen het hier nog verboden was! Wetten zijn plaatsgebonden heren, niet nationaliteitsgebonden! Als die besmette vliegjongeren thuis in quarantaine gaan denk ik niet dat ze wettelijk iets te vrezen hebben. Eigenlijk jammer want van veel burgerzin getuigde hun vlucht echt niet.

  6. Dat vliegtuig is dat achteraf helemaal ontsmet zoals men met een ambulance doet zijn al die mensen die op diezelfde vlucht zaten verwittigt en hoe zit het met de daarop volgende vlucht met hetzelfde vliegtuig en de mensen wanneer men niets heeft ontsmet delen zij dan ook nog corona tof die mensen die de regels aan hun laars lappen

  7. Beboeten, beboeten, dat is het enigste wat die paljassen nog kunnen. De gewone man bedreigen met geldboetes. Het wordt hoog tijd dat men de guillotine terug bovenhaalt om onze’elite’te kortwieken.

  8. Heel correct. Duizenden illegalen komen of worden naar hier gehaald zonder attest van vaccinatie. Maar de twintig blanke jongeren wenst Jambon te laten vervolgen…als ze geen politieke, gerechtelijke of financiële relaties hebben. Covid regels gelden niet voor de Afrikaanse en moslim legioenen die ons komen civiliseren.

  9. En hoe zit het met de opkuis van Molenbeek, meneer Jambon?
    Het werd tijd dat er in Vlaanderen nog eens een echte verhalenverteller opstond!
    Of om in te zijn : Dream on, Flanders….

Plaats een reactie

Delen