28-jarige man vrijgesproken voor weerspannigheid: rechtbank acht niet bewezen dat verdachte “moedwillig" inreed op agent

Afbeelding Illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

28-jarige man die inreed op politieagent vrijgesproken voor weerspannigheid

Kristof Luypaert

Een 28-jarige man uit Balen is woensdag door de correctionele rechtbank van Hasselt vrijgesproken voor weerspannigheid met verzwarende omstandigheden. De man was in 2019 tijdens een politieachtervolging rakelings langs een agent gereden. Die vreesde daarbij voor zijn eigen leven. Voor andere feiten is de man wel veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar.

Een politieploeg achtervolgde de 28-jarige man gedurende bijna twee kilometer. In een doodlopende straat in Leopoldsburg meenden de agenten hem te hebben klemgereden.

Maar de beklaagde manoeuvreerde achteruit en stoof weg. Een agent die uit de combi was gestapt, moest daardoor opzij springen. Naar eigen zeggen “vreesde hij tijdens het voorval voor zijn eigen leven.”

Uit de onderzochte camerabeelden kon de rechter niet opmaken of de beklaagde ‘moedwillig’ zou zijn ingereden op de agent. Daarom is de man voor deze feiten vrijgesproken.

De man stond ook terecht voor poging diefstal met geweld, afpersing, poging tot afpersing en opzettelijke slagen. Voor deze feiten kreeg de man een gevangenisstraf van 2 jaar en een boete van 125 euro opgelegd. Naar eigen zeggen kampte de twintiger met een verslaving van anabolen, speed en GHB in combinatie met alcohol.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

1 gedachte over “28-jarige man die inreed op politieagent vrijgesproken voor weerspannigheid”

  1. De rechter kon niet opmaken of de man kwaadwillig de agent aanreed nadat hij eerst kilometers lang na een wilde achtervolging niet meer kon ontsnappen in een doodlopende straat. En als klap op de vuurpijl :De man stond ook terecht voor poging diefstal met geweld, afpersing, poging tot afpersing en opzettelijke slagen.

    OF HOE WERELDVREEMD ZIJN RECHTERS IN ONZE RECHTBANKEN???🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮

Plaats een reactie

Delen