Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Peter R. de Vries. Foto Photonews. © Patrick Van Katwijk 47915221_BSR_AGENCY /Orange Pictures/Photo News - Marengo proces

Uncategorized

4.000 witte rozen als steunbetuiging aan Peter R. de Vries

Ruben Notteboom

In Amsterdam zijn vrijdag vierduizend witte rozen neergelegd bij het Nationaal Monument als steunbetuiging voor Peter R. de Vries. Hij werd eerder deze week neergeschoten en vecht momenteel nog voor zijn leven in het ziekenhuis.

De groep die aangezet heeft om de vierduizend rozen neer te leggen, heeft ook een verklaring gepubliceerd. Het zou een groep burgers zijn die zich zorgen maakt over “de structurele naïeve opstelling vanuit de overheid tegenover de zware criminaliteit”.

Aanslag Peter R. de Vries

Peter R. de Vries werd begin deze week neergeschoten in Amsterdam. Hij was nog te gast geweest in de studio van RTL Boulevard. Een schutter stond hem op te wachten en schoot tot wel vijf keer op Peter de Vries. Hij werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kwam onmiddellijk ter plaatse. Er werd een helikopter ingezet en er werd een opsporingsbericht verstuurd voor een “lichtgetinte man met een tenger postuur, een donkergroene jas met camouflagevlekken en een zwarte pet”.

Delano G. en Kamil E.

Er werden ondertussen al twee verdachten aangehouden. De eerste verdachte is een 35-jarige Pool, Kamil E. Hij zou achter het stuur hebben gezeten van de vluchtwagen. De schutter is naar verluidt Delano G. Hij is een rapper van Antilliaanse afkomst die nog meegedaan had aan You Think You Can Dance – The Next Generation.

De oorzaak van de aanslag wordt nog steeds onderzocht, maar alles wijst op de mocromaffia en de zaak rond Ridouan. Peter R. de Vries is namelijk een kroongetuigen in die zaak. De advocaat en de broer van een andere kroongetuige, Nabil B., werden ook al om het leven gebracht.

Familielid Nabil B. steunt actie

Een familielid van Nabil B. steunt de actie volledig volgens BELGA.  Het betrokken familielid wil anoniem blijven om zichzelf te beschermen, maar het Nederlandse persagentschap ANP heeft haar identiteit geverifieerd. “Na de moord op mijn broer Reduan en de moord op de advocaat Derk Wiersum is wederom een onschuldig betrokkene in het Marengoproces neergeschoten”, klinkt het in een verklaring. “Deze traumatische en intens verdrietige gebeurtenis voelt aan alsof mijn hart uit mijn lijf is gerukt, een niet te beschrijven pijn blijft achter. Juist deze lieve man die zo onbaatzuchtig voor mij als familielid opkwam richting een onverantwoordelijke en naïeve overheid, is nu ook slachtoffer geworden.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “4.000 witte rozen als steunbetuiging aan Peter R. de Vries”

  1. De parallel met Pim Fortuin is zeer groot.
    De houding van de Nederlandse regering is al even crimineel. Ontkennen tot de zevenenderstertigsche macht dat zij de oorzaak zijn.

Plaats een reactie

Delen