Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

ABVV kondigt nationale betoging aan

Wijnand Meeus

De socialistische vakbond ABVV kondigt aan dat ze volgende dinsdag 13 juli zullen actievoeren tegen de loonnormwet. De actie zal plaatsvinden aan Brussel-Centraal. Volgens de vakbond verhindert die wet van 1996 na de wijzigingen door de toenmalige regering-Michel in 2017 te onderhandelen over een eerlijke verloning. Bovendien volgt in het najaar een nationale betoging op 24 september.

“Dat de loonnormwet geen rekening houdt met de realiteit, werd nog dit voorjaar pijnlijk duidelijk nu er een loonnorm wordt opgelegd van amper 0,4 procent”, klinkt het bij het ABVV. “Om onze eis voor een grondige hervorming van de wet in het voordeel van de werknemers kracht bij te zetten, start het ABVV in het najaar met een campagne waar ook een nationale betoging op 24 september deel van uitmaakt.”

Ook bij de Christelijke vakbond ACV was er na goedkeuring van het akkoord over de loonnormwet al meteen sprake om actie te voeren. ACV-voorzitter Marc Leemans omschrijft die wet steevast als “sjoemelsoftware”. Concrete actie tot plannen zijn er bij het ACV wel nog niet. De vakbond werkt eraan om na de zomer het “verzet tegen de loonnorm te blijven voeren, zoals we tot nu toe gedaan hebben”. Het ACV bekijkt daarom maandelijkse acties om duidelijk te maken dat de loonnormwet niet correct is.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

7 gedachten over “ABVV kondigt nationale betoging aan”

  1. De coronacrisis heeft zwaar ingehakt op de inkomens van werknemers. Duizenden zijn hun werk definitief kwijtgeraakt en vallen terug op den dop. Tienduizenden anderen zijn teruggevallen op een tijdelijke werkloosheidsuitkering. Daartegenover zijn er meer dan een miljoen die helemaal niets ingeboet hebben. En net voor deze bevoorrechten gaan de vakbonden actie voeren om hun nog opslag te kunnen geven. Kan het sadistischer?

  2. Beste Hugo Vanerps,
    Het zal misschien wat afgezaagd klinken, maar ik ben het 100 % met u eens.
    Dit heeft niets met solidariteit te maken, zoals trouwens vele zaken in dit land.

    Of topic: zelf heb ik een actieve loopbaan achter de rug van 46 jaar.
    Nooit, maar den ook nooit 1 dag gestaakt.
    En slechts 3 jaar (nog te lang) lid geweest bij het gematigde ACLVB

  3. Loonsverhoging? En het zijn al zo’n moeilijke tijden voor Vivaldi om graantjes mee te pikken voor vrienden en familie. Voor de financiering van religies, kranten, politieke partijen, asieltoeristen en dito personeel van de administratie en daar bovenop de herziening van financiering van de Franse gemeenschap.

  4. Bij de Belgische vakbonden gaan miljoenen euro’s om. De christelijke vakbond ACV beschikt over een jaarlijks budget van zo’n kleine 250 miljoen euro, ….jaarlijks ….

Plaats een reactie

Delen