Stikstofdecreet ingediend in Vlaams Parlement

Fractieleiders Van Rompuy (cd&v) en Vandaele (N-VA). Photonews

Cultuuroorlog

Amerikaans congreslid vindt onderhandelingen senaat “te blank”

Simon Segers

Cori Bush, een Amerikaans congreslid voor de Democraten, tweette donderdag over infrastructurele onderhandelingen tussen de twee partijen. Het viel haar op dat betrokkenen politici allemaal blank waren en zij was daar duidelijk niet mee opgezet.

Bush maakt deel uit van de ‘Congressional Progressive Caucus’ (CPC), een groep extreemlinkse congresleden binnen de Democratische partij. Zij tweette net als collega CPC-lid Alexandria Ocasio-Cortez over de infrastructurele onderhandeling. Het gaat hier over investeringen van naar schatting 1,2 biljoen dollar, voornamelijk in spoorwegen. Cori Bush tweette een foto van de onderhandelaars met de boodschap: “Is dit de infrastructuurgroep of het publiek van een concert van Kid Rock?”, gevolgd door de hashtag #NegotiationsSoWhite (“Onderhandelingen zo blank”).

Ocasio-Cortez was duidelijk ook niet opgezet met de samenstelling van de groep onderhandelaars, maar bracht een subtielere boodschap. “Vaak zijn overeenkomsten tussen de twee partijen even gedefinieerd door diegenen die de machtshebbers erbij betrekken als wie ze uitsluiten.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

2 gedachten over “Amerikaans congreslid vindt onderhandelingen senaat “te blank””

Plaats een reactie

Delen