(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Amerikaanse CDC wil dat volledig gevaccinneerden opnieuw binnen maskers dragen

Pieter Van Berkel

De Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) wil dat volledig gevaccineerden ook in bepaalde binnenruimtes opnieuw mondmaskers dragen. Ook voor scholen wordt een algemene mondmaskerplicht aangeraden.

Volgens CDC-directeur Rochelle Walensky ging het centrum niet over een nacht ijs om het advies uit te vaardigen. Er wordt onder meer verwezen naar nieuwe inzichten over de deltavariant. “In de afgelopen dagen heb ik nieuwe wetenschappelijke gegevens gezien die aantonen dat de deltavariant zich op unieke wijze anders gedraagt dan vroegere stammen van het virus dat Covid-19 veroorzaakt”, zegt Walensky.

“Informatie over de deltavariant uit verschillende staten en andere landen wijst erop dat in zeldzame gevallen sommige gevaccineerde mensen die na vaccinatie met de deltavariant zijn besmet, besmettelijk kunnen zijn en het virus aan anderen kunnen verspreiden”, klinkt het nog. “Deze nieuwe wetenschappelijke gegevens zijn zorgwekkend en rechtvaardigen helaas een update van onze aanbevelingen.”

Volgens Walensky vertegenwoordigen gevaccineerde personen wel maar een klein percentage van de nieuwe besmettingen. De CDC “schat dat het risico van een doorbraakinfectie met symptomen bij blootstelling aan de deltavariant met een factor zeven wordt verminderd”.

“De vermindering is 20-voudig voor ziekenhuisopnames en sterfgevallen”, klinkt het nog.

In het verleden adviseerde de CDC niet-gevaccineerden om binnenshuis maskers te dragen. Diegenen die volledig ingeënt waren hoefden dan weer geen masker te dragen of afstand te houden.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

Plaats een reactie

Delen