Regenboogkleuren in Amsterdam. Foto Shutterstock

Regenboogkleuren in Amsterdam. Foto Shutterstock

Uncategorized

Amsterdamse homohaters vaak allochtone afkomst volgens rapport

Simon Segers

Uit een onderzoek naar discriminatie tegen homo- en transseksuelen in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam blijkt dat daders van fysieke en verbale agressie vaak een ‘niet-Nederlandse afkomst’ hebben.

Rutger Groot Wassink (GroenLinks) is wethouder inzake Sociale Zaken, Diversiteit en Democratisering in Amsterdam en bestelde het onderzoek. Dit is samengesteld uit getuigenissen van holebi’s en politie. Het gaat om verbaal en fysiek geweld wat volgens verschillende slachtoffers heeft geleid tot een permanente aanpassing van hun gedrag in de publieke ruimte. Het onderzoek is echter weinig representatief omwille van het beperkt aantal ondervraagden en chronische onderraportering. Een constante is wel het aantal vermeldingen van ‘Marokkaanse jochies’ als daders.

Zomerreces

Opvallend is dat het rapport reeds van 1 februari dateert, maar pas nu, tijdens het zomerreces, naar de raad is gestuurd. GroenLinks raadslid Tirza Fockert beweert nog geen tijd te hebben gehad om het rapport te lezen en reageert voorlopig niet. Annabel Nanninga van JA21, een afscheuring van Forum voor Democratie geeft wel haar mening: “Uit dit rapport komt glashelder naar voren waar GroenLinks en de andere collegepartijen al decennia hardnekkig van wegkijken: homohaat komt veel voor onder Marokkaanse jongens.” De Amsterdamse, GroenLinkse burgemeester Femke Halsema zei in het verleden nog dat het ‘een illusie’ is dat homohaat zich ‘onder een groep concentreert’.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

1 gedachte over “Amsterdamse homohaters vaak allochtone afkomst volgens rapport”

  1. Wij hebben hier geen rapport voor nodig iedereen weet dit Van San leverde ook zo een mooi rapport af dat iedereen naast zich neerlegde dat was in 2002 iedereen geschokt en Van San vloog buiten en viel zelfs in ongenade om haar vaststelling door ongeloof waardig

Plaats een reactie

Delen