(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

AOC: “VS dragen bij aan het lijden van Cuba”

Pieter Van Berkel

Volgens Alexandria Ocasio-Cortez (Dem.) zijn de Cubaanse protesten van de afgelopen week deels te wijten aan het Amerikaanse embargo van het eiland.

In een verklaring spreekt de linkse Amerikaanse politica haar steun uit voor de betogers in Cuba. “We zien Cubanen als nooit tevoren in opstand komen en betogen voor hun rechten. Wij zijn solidair met hen en veroordelen de antidemocratische acties onder leiding van president Díaz-Canel”, zegt Ocasio-Cortez.

Volgens haar bezondigt de communistische regering van het eiland zich aan “grove schendingen van burgerrechten”, door de media en vrije meningsuiting aan banden te leggen.

Tegelijkertijd treffen de Verenigde Staten volgens haar ook schuld. “We moeten ook de bijdrage van de VS aan het lijden van Cuba benoemen: ons zestig jaar oude embargo”, aldus Ocasio-Cortez.

Volgens de Amerikaanse volksvertegenwoordiger is het embargo “absurd wreed”. “Ik verwerp de verdediging van het embargo door de regering Biden ronduit. Het is nooit aanvaardbaar dat wij wreedheid gebruiken als pressiemiddel tegen gewone mensen”, zegt ze.

Het embargo werd ingevoerd in 1959, na de communistische revolutie in Cuba. Voormalig president Barack Obama (Dem.) probeerde de banden met het land nog te normaliseren, maar dat beleid werd teruggedraaid onder Donald Trump (Rep.). Ook Biden verdedigde het embargo.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

1 gedachte over “AOC: “VS dragen bij aan het lijden van Cuba””

Plaats een reactie

Delen