Vrouwen met boerkini in zwembad. Foto Shutterstock.

Vrouwen met boerkini in zwembad. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Aparte zwemuren voor vrouwen en boerkini toegelaten in nieuw openbaar zwembad Brussel

/

Verontwaardiging over het gloednieuwe openluchtzwembad in Brussel. Theo Francken en Georges-Louis Bouchez klagen op sociale media het feit aan dat er aparte zwemuren worden voorzien voor vrouwen en dat de boerkini er toegelaten wordt. “Welkom in de hoofdstad van Europa”, aldus Francken. Bouchez zal de zaak naar eigen zeggen in het parlement aanklagen.

Eerder deze week opende het Brusselse openluchtzwembad ‘Flow’ officieel de deuren. Heel wat politici zoals Benjamin Dalle (CD&V) en Pascal Smet (One.Brussels) kwamen ter plaatse en poseerden trots voor de aanwezige pers, maar andere politici zijn minder tevreden over het openluchtzwembad. Meer bepaald over enkele opvallende regels.

Zo worden er bijvoorbeeld aparte zwemuren georganiseerd voor vrouwen en zijn ook boerkini’s toegelaten. N-VA-Kamerlid Theo Francken reageert verontwaardigd op sociale media. “Welkom in de hoofdstad van Europa”, aldus Francken op Twitter.

Francken krijgt bijval van MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez. “Boerkini toegelaten en gereserveerde uren voor vrouwen. De communitaristische waanzin gaat voort. MR zal dit in het Brusselse en federale parlement aanklagen. Onze waarden worden ondermijnd door de onkundige medeplichtigheid van sommigen.”

Bouchez wil dat Sarah Schlitz van Ecolo, staatssecretaris voor Gelijke kansen en Gendergelijkheid, ingrijpt. Theo Francken denkt daar het zijne van: “Sarah Schlitz is het ECOLO regeringslid dat de Islamisten Moslimbroeders van het CCIB subsidieert en de allereerste regeringscommissaris met hoofddoek benoemde in het Instituut voor Gelijkheid van Mannen en Vrouwen (sic). Bouchez eist nu dat net zij ingrijpt. Hahaha.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




30 gedachten over “Aparte zwemuren voor vrouwen en boerkini toegelaten in nieuw openbaar zwembad Brussel”

  1. De “politiek correcte” beslissingen volgen zich in razend tempo op.
    Het is amper bij te houden welke privileges er voor de moslims op na gehouden worden.
    Dit gaat al jaren de verkeerde kant uit. Het is duidelijk voor wie het “wil” zien.
    Regerende/linkse politici en belangengroepen blijven hun eisen maar doordrukken.
    Daar komen (hoe men het ook draait of keer): vodden van. 🙁

  2. Gewoon al man ier naar toe gaan en zeggen dat ge u identificeert als vrouw. Als ze u weigeren trekt ge de transfobie kaart. Dan wil ik wel eend zien hoe ze zich eruit kletsen…

  3. Ik zou er geen probleem met hebben in een onafhankelijk Vlaanderen waar Brussel geen deel van uitmaakt, het is stilaan toch de Europese hoofdstad van de islam. Maar vandaag zouden we bij dergelijke ondemocratische uitspattingen onmiddelijk de subsidiekraan moeten dichtdraaien. Eens benieuwd hoe lang onze linkse, groene en moslimvrienden dan nog aparte zwemuren en alle andere tierlantijntjes gaan verdedigen:+)

  4. P P,70%van de federale ocmw gelden gaan naar wallo-brux,als de kraan langs een kant wordt dichtgedraaid wordt er een andere kraan open gedraaid.Het zal spannend worden na de zomer,.Het confederalisme is nog nooit zo nabij geweest.

  5. Deze gezonde trend zou moeten doorgetrokken worden naar het onderwijs. Zoals vroeger: gescheiden scholen voor jongens en meisjes. En voor meisjes beperkt tot Snit & Naad, Huishoudkunde en Gezins-koken. En waarom geen uniformen op school? Iedereen een burka, ook de jongens (zodat meisjes niet opgehitst worden).

  6. Laat Brussel toch los, die corrupte stad met zijn miljarden schulden ,laat de zo begeerde moslimgemeenschap en hun Belgische aanhang ( cd&v-vorruit,achteruit- groen) het daar oplossen………..maar dan zonder de Vlaamse miljarden steun.

  7. Hoelang gaan wij onze broek nog blijven aftrekker? Wij Vlamingen deugen nog juist om massal geldvte pompen in Bxl en in Wallonië, voor de rest moeten we slaafs zwijgen

  8. Als ik Eric zijn reacties lees moet ik tot de bevinding komen dat denigrerend taalgebruik een hoofdvak is in het eerste jaar rechten. Als je dus verbaasd bent over aparte uren voor vrouwen om te zwemmen in Brussel mag ben je volgens Eric een verbaasde idioot omdat het in Antwerpen (volgens hem) ook gebeurt. Ik heb het door hem bejubelde Google gebruikt en vind nergens in de openingsuren de mogelijkheid tot apart zwemmen voor vrouwen. Mocht dat wel het geval zijn dan mag Eric dat even aantonen, waar en wanneer dat plaatsvindt. Zo niet, is er hier maar één die de idioot uithangt door wat te dikwijls denigrerende taal te gebruiken over anderen. Moest hij gelijk hebben zal ik ootmoedig het hoofd buigen en zijn alomvattende wijsheid erkennen. 🙂

  9. Zwembad gebouwd met steun van de Vlaamse regering!!! Meer en meer wantrouwen ik de N-VA. Moslims eerst, België tweedes, en als er nog iets overblijft voor Vlaanderen

  10. Aan Benny op zijn reactie aan Erik,
    Denigrerend zijn, is geen misdaad. Het niet eens zijn met iemand, en gebruik maken van sarcasme of simpelweg feiten, om argumenten te weerleggen is nog altijd niet denigrerend. Of Erik zichzelf alomvattend wijs vindt, zou ik niet weten. Hij heeft een persoonlijke mening of visie, die misschien niet overeenstemt met wat een ander of jij denkt, maar die wel mag geformuleerd en op een correcte manier mag weerlegd worden.

  11. Iedere progressieveling heeft de mond vol over de Westerse Waarden en Normen, maar een fundamentalistische interpretatie van een religie die de vloer aangeeft met al deze Waarden is voor hen geen probleem.

  12. Iedere progressieveling heeft de mond vol over de Westerse Waarden en Normen, maar een fundamentalistische interpretatie van een religie die de vloer aanveegt met al deze Waarden is voor hem geen probleem.

  13. We moeten respecteren dat in chacamaca dit de algemene regel is, maar dan mogen we toch verwachten dat een ander ook onze wetten en tradities respecteerd als ze op de kosten van onze OCMW komen leven, niet?
    Of ben ik zo onverdraagzaam dat wij ons volledig moeten aanpassen???

  14. en straks gordijnen in de cafetaria zodat mannelijke klanten de zwemsters niet zouden kunnen zien. Zoals ik heb meegemaakt in Arbil, hoofdstad van de Koerden in Irak.

  15. Een burkini verplichten boven een BMI van pakweg 35 ongeacht de ethniciteit, afkomst of achtergrond lijkt mij nochtans niet zo slecht. Maar dat is wel een andere discussie.

Plaats een reactie

Delen