(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Barbara Pas (VB): “De Croo gaat fel zijn boekje te buiten”

Pieter Van Berkel

Vlaams Belang-Kamerfractieleider Barbara Pas reageert afkeurend op de uitspraken die premier Alexander De Croo (Open Vld) deed in een interview met Le Vif.

De Croo zei in een interview met Le Vif dat neutraliteit van ambtenaren niets te maken heeft “met het al dan niet dragen van een hoofddoek“. Ook zei hij dat hij liever liever “een gesluierde vrouw heeft die werkt dan een gesluierde vrouw die thuisblijft”.

Pas: “De Croo gaat fel zijn boekje te buiten”

“De Croo gaat fel zijn boekje te buiten, niet alleen volgens ons, maar volgens zijn eigen partijprogramma”, zegt Vlaams Belang-Kamerfractieleider Barbara Pas. “Ik dacht dat Open Vld voorstander was van een neutrale overheid en dito voorkomen van de overheidsmedewerkers, maar dat blijkt nu veranderd. Volgens de premier staat een hoofddoek neutraliteit niet in de weg. Mogen onze leden dan ook met een t-shirt van het Vlaams Belang loketten bedienen? De vergelijking gaat natuurlijk niet geheel op, onze t-shirts onderdrukken en culpabiliseren vrouwen niet.”

“Ook De Croo zijn andere uitspraken doen de wenkbrauwen fronsen”, zegt Pas. “De Croo heeft immers ‘liever een gesluierde vrouw die werkt dan een gesluierde vrouw die thuisblijft’. Dat is bijzonder dicht tegen de uitspraken van Haouach die de scheiding van Kerk en Staat in vraag stelde omwille van de demografische druk. Volgens De Croo moeten we namelijk ook maar de standaarden van onze democratische rechtsstaat aanpassen als we er een stukje allochtone werkloosheid mee kunnen oplossen.”

“Dat De Croo in een ander interview dan nog eens de bijzonder vrouwonvriendelijke boerkini en aparte zwemuren verdedigt, zegt alles over zijn zelfverklaard feminisme waar hij in 2018 een boek over schreef; het is een lege façade voor een opportunistische inhoud”, besluit Pas. “Discriminatie van vrouwen kan De Croo niks schelen, zolang zijn premierschap en zijn paars-groene monsteralliantie heel blijft.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

10 gedachten over “Barbara Pas (VB): “De Croo gaat fel zijn boekje te buiten””

  1. We zien onze premier regelmatig met een masker. Zowel letterlijk als figuurlijk draagt hij dit. De liberalen bewijzen dag na dag dat ze hun eigen ideologie niet ernstig nemen. Hoe ernstig moeten wij hen nog nemen ?

  2. De Croo, Ovld, Groen, belust op macht, rijkdom, roem en succes, hebben letterlijk hun ziel aan de duivel verkocht in een poging de wereld en beschaving te vervormen naar hun noden. Alles ten koste van en mits het vermoorden van; Baucis and Philemon, onze westerse beschaving/cultuur/ maatschappij/recht/normen / vrede/vrijheid/ rationele wereld. In hun oppervlakkig en ijdel egoïsme sluiten ze een pact met de duivel hopenlijk exploderen ze net als De Faust in de oorspronkelijke legende voor hun plan kan uitgevoerd worden.

  3. Barbara Pas is een zeer intelligente vrouw en zou eerste minister moeten worden. De hele Vivaldi kliek is niet opgewassen tegen haar eerlijkheid en gedrevenheid. Respect!

  4. Uiteraard de kleinheid der dorpspolitiek op staatsniveau maar daarom heeft Barbara Pas niet minder dan gelijk ! Religie is vrij tussen vóór- en achterdeur, eventueel binnen daartoe toegelaten ruimten doch “het Westen” is geen Moslimgemeenschap en kan geen rechten laten gelden door het openbaar leven en eeuwenoude cultuur te provoceren. Dat is mijn mening !

  5. “De Croo heeft immers ‘liever een gesluierde vrouw die werkt dan een gesluierde vrouw die thuisblijft”.
    Er is nu werk genoeg om de straten en huizen in Pepinster en andere rampgebieden te kuisen. Waar wacht Decroo op om een bende gesluierde vrouwen daar heen te sturen??

  6. Die gasten moesten volgende verkiezingen geen stem meer halen zelf niet meer toelaten op te komen dit is zuivere diestal !!!!! Geen genade meer met deze blauwe bende koopt ter nog een paard mee in Gavere.

Plaats een reactie

Delen