België haalt IS-strijdsters terug naar ons land. Foto Shutterstock.

België haalt IS-strijdsters terug naar ons land. Foto Shutterstock.

Uncategorized

België haalt IS-strijdsters terug naar ons land: “Onvoorstelbaar”

/

Er is momenteel een operatie aan de gang om Belgische IS-vrouwen en hun kinderen terug te halen naar ons land. Het gaat om zes IS-vrouwen en tien kinderen. Bij N-VA en Vlaams Belang reageert men misnoegd.

Vandaag stond de laatste plenaire vergadering op het programma voor de politiek aan een zomervakantie begint. Toeval of niet, vandaag begon ons land ook aan een ‘reddingsoperatie’ om een groepje IS-strijdsters en hun kinderen vanuit Syrië terug naar België te halen. Dat kwam voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) te weten.

“Het is geen toeval dat de reddingsoperatie loopt na de laatste plenaire vergadering voor het zomerverlof waardoor we de regering er niet over kunnen ondervragen”, aldus Francken. “Ik vind dat de regering ook een verkeerd signaal geeft aan de slachtoffers van terreur.” Die mening zette hij later via Twitter kracht bij. Ook Vlaams Belang-voorzitter Tom Van Grieken sprak via Twitter zijn afkeur uit.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




7 gedachten over “België haalt IS-strijdsters terug naar ons land: “Onvoorstelbaar””

  1. ik vernam deze week dat er veel jeugdherbergen leeg staan,misschien kunnen ze deze gebruiken om deze mensen te herbergen.Die hebben toch voorrang op onze Vlaamse jeugd.

Plaats een reactie

Delen