Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V). Foto Photonews.

Uncategorized

“Bij discussie over vaccinatie is stem van het kind doorslaggevend”

Wijnand Meeus

Indien een kind zich wil laten vaccineren maar de ouders dat liever niet hebben, moet de stem van het kind doorslaggevend zijn volgens Vlaams minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V). De communicatie hierover blijft echter onduidelijk. Zo werd er eerder gesproken van een toestemming die door de ouders moet worden gegeven. Bovendien is het ook niet duidelijk dat wanneer de ouders het kind willen laten vaccineren, maar het kind weigert, of er dan nog steeds sprake is van de doorslaggevende stem van het kind.

Sinds woensdag is het ook voor 12- tot 15-jarigen mogelijk om zich te laten inenten met een vaccin tegen het coronavirus. Momenteel kan dat enkel met het vaccin van Pfizer, aangezien dat als enige werd goedgekeurd voor de leeftijdsgroep. Voorheen werd gecommuniceerd dat de vaccinatie vrijwillig is en dat ouders hun toestemming moeten geven. Volgens Vlaams Parlementslid Lorin Parys (N-VA) is het belangrijk dat de overheid werk maakt van een gerichte communicatiecampagne en een speciale uitnodiging die ouders en hun kinderen moet toelaten een gefundeerde beslissing te nemen.

“Het is belangrijk dat niemand zich verplicht voelt”, gaat Parys verder. “Het moet een vrije keuze blijven en er mogen ook geen extra rechten worden toegekend aan wie gevacccineerd is.” Ook minister Beke wil een duidelijke campagne voeren. “We gaan met aangepaste brieven werken en er komt ook op de sociale media een aangepaste communicatie. De communicatie zal ook niet enkel gericht zijn op de jongeren, maar ook op de ouders.”

Daarnaast wil hij dat de kind een doorslaggevende stem heeft in het debat, indien de ouders niet willen en het kind wel. Het is nog onduidelijk of het ook in de omgekeerde richting werkt. “Is er discussie en wil het kind zich wél laten vaccineren, maar hebben de ouders dat liever niet, dan is de stem van het kind doorslaggevend”, aldus Beke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

8 gedachten over ““Bij discussie over vaccinatie is stem van het kind doorslaggevend””

  1. We weten natuurlijk allemaal dat het zoveel mogelijk vaccineren slechts één doel heeft: ‘vaccines, vaccines, money well plenty voor Big Pharma’. Uiteraard mogen kinderen zelf niét beslissen tot de leeftijd van 18 jaar. Maar ze hoeven niet bang te zijn voor één van de, nog tot minstens 2023, voorlopig goedgekeurde experimentele vaccins, verstandige ouders zien van de spuiten af. Bij zichzelf én bij hun kroost!

  2. Een “beke” normaal doen zit er weer niet in.
    Het ouderlijk gezag moet eraan, eerst gaan ze de kinderen de Woke onzin opdringen, en nu gaan ze 12 jarigen hun ouders laten overrulen.

    WOKE onzin is in de hoop dat de kinderen later op hun stembiljet kunnen laten stemmen op GROEN, PVDA en andere ver van de wereld partijen!

    GROEN stelt niks voor qua stemmenaantal, maar hun langetermijnvisie kan en zal doorgedrukt worden. Domme traditionele partijen… Maar hun postjes zijn weer eens binnen. (korte termijn visie)

  3. ik vind dit een van de vreselijkste beslissingen die men kan nemen. Beïnvloedbare kinderen, in perfecte gezondheid en met geen enkel risico op dodelijke of blijvende gevolgen van een ‘covid’ besmetting laten beslissen om zich te laten infuseren met een vaccin waarvoor noch de producent, noch de overheid enige aansprakelijkheid op zich neemt voor wat betreft de gevolgen voor het kind. Men weet dat het vaccin geen, zoals andere vaccins, langdurige bescherming geeft, men kan onmogelijk de lange termijneffecten van zulk vaccin kennen, men heeft nog geen duidelijkheid in de mate waarop het vaccin de natuurlijke weerstand tegen andere ‘malware’ onderdrukt. Men weet wel dat sommige mensen zeer heftige reacties op het vaccin kunnen krijgen. Men gaat die kinderen dus iets inspuiten, waarvan men de gevolgen nog niet helemaal kan overzien, waarvan het bonafiede effect niet nodig is en waarvan men weet dat er mogelijks gevolgen zullen zijn die volledig ten laste van het kind en de ouders zullen vallen.
    Erger nog, ik hoorde deze morgen op de radio extreme kinderrechtencommissarissen roepen om kliklijnen voor kinderen die een prik ‘wensten’, waarvan de ouders niet akkoord waren. Dit om de overheid toe te staan de autoriteit van de ouders te overrulen en het kind alsnog te ‘behandelen’.
    België, een democratische staat in 2021.

Plaats een reactie

Delen