Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Het onbekende transgender model voor de Pride-collectie van Adidas. Foto Adidas

Uncategorized

Bouchez (MR) breekt lans voor Sammy Mahdi: “Hongerstaking kan geen onderhandelingsmiddel zijn”

Anton Schelfaut

Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) heeft de volledige steun van MR in zijn beleid ten aanzien van de hongerstakers. Dat schrijft MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez zondag op Twitter. “Het is een menselijk drama, maar hongerstaking kan geen onderhandelingsmiddel zijn”, klinkt het.

“Sammy Mahdi heeft volledige steun van MR in zijn beleid”, tweet Bouchez. “Hij moet algemene steun van de regering krijgen. Hij respecteert het regeerakkoord en doet alles om menselijkheid te garanderen. Het is een menselijk drama maar hongerstaking kan geen onderhandelingsmiddel zijn.”

Eerder had Bouchez in een interview met La Libre Belgique al zijn steun uitgesproken voor Mahdi. “Er zijn geen redenen om de asielprocedures te veranderen. De wet moet gerespecteerd worden”, klonk het. Daarnaast benadrukte de MR-voorzitter ook dat de actievoerders een individueel dossier kunnen indienen. “Als dat niet gebeurt of het antwoord is negatief, moeten deze mensen terug naar hun land van herkomst. Een hongerstaking kan geen onderhandelingsmiddel zijn.”

Neutrale zone

In de Begijnhofkerk en op de campussen van de VUB en ULB houden 450 sans-papiers al sinds 23 mei een hongerstaking. Mahdi stelde afgelopen donderdag nog een neutrale zone in nabij de Begijnhofkerk. Daar kunnen de sans-papiers zich informeren over hun situatie en de haalbaarheid van een aanvraag tot regularisatie. Vrijdag kondigde de Union des Sans-papiers pour la Régularisation (USPR) aan dat een minderheid van de hongerstakers ook in dorststaking gaat.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

2 gedachten over “Bouchez (MR) breekt lans voor Sammy Mahdi: “Hongerstaking kan geen onderhandelingsmiddel zijn””

  1. Kibbelregering. Dat komt ervan als je Christen-Democraten en Liberalen samenbrengt met extreemlinkse Groenen en Socialisten. Maar deze regering gaat nooit vallen. Het is een regering van postjespakkers, niet van samenwerkende verantwoordelijke ministers. Hun postjes telt zwaarder dan hun programma die niet eens bestaat.

  2. Inderdaad en asielaanvragen via illegaal binnendringen op Belgisch grondgebied moet als frauduleuze poging afgewezen worden. Laxisme met illegalen en punctuele repressie met Belgen als ze de wet overtreden is een kromme en perverse rechtstaat.

Plaats een reactie

Delen