Priti Patel (Photonews)

Priti Patel (Photonews)

Uncategorized

Britse regering stelt strengere migratiewetgeving voor

Pieter Van Berkel

Offshorecentra voor asielzoekers, strafrechtelijke vervolging van illegaal verblijf en levenslange celstraffen voor mensensmokkelaars. Dat zijn enkele elementen van de geplande verstrenging van de Britse immigratiewetgeving die dinsdag werd voorgesteld.

De ‘nationality and borders bill‘ wordt door de Britse minister van Binnenlandse Zaken Priti Patel (Con.) omschreven als “de radicaalste verandering van het kapotte Britse asielsysteem in decennia”. De wetswijziging was in het verleden niet mogelijk volgens Patel, “vanwege ons lidmaatschap van de Europese Unie”.

De minister wil mensensmokkel naar eigen zeggen hard aanpakken. Er komen zwaardere straffen – tot levenslange gevangenisstraf – voor mensensmokkelaars.

Asielzoekers zullen in offshorecentra, weg van het Britse vasteland, worden ondergebracht terwijl hun asielaanvraag wordt behandeld. De Britse regering onderzoekt nog waar en hoe dat precies zal gebeuren. Werden tot nu toe getipt als bestemming: Ascension Island, veerboten en verlaten olieplatforms.

Patel wil het ook makkelijker maken om illegale immigranten van het grondgebied te verwijderen. Landen van herkomst die weigeren de migranten terug te nemen kunnen gestraft worden met visumsancties. De celstraf voor illegale immigranten word verhoogd van zes maanden tot vier jaar. De Britse regering wil ook beter kunnen achterhalen of migranten liegen over hun leeftijd.

“Kapot asielsysteem”

“Te lang heeft ons kapotte asielsysteem de zakken gevuld van verachtelijke criminele bendes die het systeem bedriegen”, zei Patel. “Dit is niet eerlijk tegenover de kwetsbare mensen die bescherming nodig hebben of tegenover het Britse publiek dat ervoor betaalt. Het is tijd om te handelen.”

“Deze wetgeving maakt waar wat het Britse volk keer op keer heeft verkozen: dat het Verenigd Koninkrijk de volledige controle over zijn grenzen moet krijgen”, klinkt het verder. “Het maakt de weg vrij voor een eerlijk maar streng systeem dat het verdienmodel zal doorbreken van de bendes die gevaarlijke en illegale reizen naar het Verenigd Koninkrijk vergemakkelijken, en tegelijkertijd de verwijdering zal versnellen van degenen die hier niet mogen zijn.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

9 gedachten over “Britse regering stelt strengere migratiewetgeving voor”

  1. Ongebreidelde migratie van een fanatieke ideologie was dan ook de hoofdreden om uit de EU te stappen. Gaan de volgende drie jaar eerst de stal uitmesten, vooraleer ze opnieuw tot (gecontroleerde) migratie zullen overgaan. Met leiders als frans Timmermans zal het in de EU alleen maar erger worden.

  2. “De wetswijziging was in het verleden niet mogelijk volgens Patel, “vanwege ons lidmaatschap van de Europese Unie”.”
    Dat zegt genoeg over de immigratiepolitiek van de EU. De EU verplicht de lidstaten om de grenzen open te houden. Dit kost ons miljarden, met alle gevolgen vandien.

  3. Het kan dus, het is alleen een kwestie van willen. Het zoveelste bewijs dat we de chantage van Turkije niet nodig hebben, Hongarije bewees het ook. Dit is het derde land op het Europees continent dat het systeem van buiten offshore selectie invoert of gaat invoeren. Alle landen zullen uiteindelijk niet vluchtelingen moeten ; weigeren, terugsturen, zwaar sanctioneren. Ofwel zet de on-beschaving zich voort =Ovld, Groen, Sp België, ofwel krijg je een opstand, ofwel modderen we nog vijfjaar door en winnen de niet regressieve bevolkings minnende partijen ( lees niet linkse/ liberale/ groene verraders) europa over. Overal ontstaat een brede volks beweging tegen de verloedering en bedreiging van Islam totalaire agressie en Afrikaanse chaos. Het kan en het moet, het volk wil het.

Plaats een reactie

Delen