Britten mogen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze mondmasker dragen

De Britse premier Boris Johnson. Shutterstock

Uncategorized

Britten mogen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze mondmasker dragen

Anton Schelfaut

In Groot-Brittanië mogen mensen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze een mondmasker dragen of niet. Dat meldt de Britse minister van Wonen, Robert Jenrick. Wellicht zijn er aan de overzijde van het Kanaal nog meer versoepelingen op komst.

“We gaan naar een periode zonder wettelijke beperkingen, de staat zal je niet meer vertellen wat je moet doen. Je zal zelf tot op zeker hoogte verantwoordelijkheid moeten nemen en inschattingen maken”, legt het regeringslid uit. “Verschillende mensen zullen verschillend beslissen, bijvoorbeeld over het dragen van een mondmasker.”

Premier Boris Johnson zal “de komende dagen” meer details geven over de geplande versoepelingen. Volgens de premier zouden heel wat maatregelen op de schop kunnen. Zo zou er in de Britse pubs opnieuw aan de toog gezeten mogen worden. Ook grote evenementen zoals festivals zouden toegelaten worden.

Volgens de nieuwe minister van Volksgezondheid, Sajid Javid, moet het land manieren vinden om te leven met het virus, aangezien het “niet uitgeroeid kan worden”. Javid volgde recent Matt Hancock op als minister van Volksgezondheid. Die laatste stapte op nadat bekendraakte dat hij zelf de coronaregels geschonden had.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

4 gedachten over “Britten mogen vanaf 19 juli zelf kiezen of ze mondmasker dragen”

  1. “…om te leven met het virus…” Iets wat we uiteindelijk allemaal zullen moeten leren.
    Probleem voor regerende politici is dan wel, dat ze niet naar hartenlust onzinnige maatregelen kunnen opleggen.

  2. “Die laatste stapte op nadat bekendraakte dat hij zelf de coronaregels geschonden had.” De gehuwde hypocriet werd gefilmd terwijl hij z’n ASSistente stond te tongen 😀

Plaats een reactie

Delen