Kristof Calvo. Foto Photonews.

Kristof Calvo. Foto Photonews.

Uncategorized

Calvo over zwembad met aparte zwemuren voor vrouwen en boerkini: “Verdient applaus in plaats van een hetze”

/

Groen-Kamerlid Kristof Calvo heeft gereageerd op de ophef die ontstaan is over het nieuwe Brusselse openluchtzwembad Flow. Verschillende politici zijn niet te spreken over het feit dat er aparte zwemuren worden voorzien voor vrouwen en dat boerkini’s er worden toegelaten. Calvo begrijpt die heisa niet. “Dit initiatief verdient applaus in plaats van een hetze”, klinkt het op Twitter.

Begin deze week opende het Brusselse openluchtzwembad Flow officieel de deuren, maar de negatieve reacties van politici bleven niet uit. Het feit dat er aparte zwemuren worden voorzien voor vrouwen en dat boerkini’s er worden toegelaten, gaat voor sommige politici te ver. “Welkom in de hoofdstad van Europa”, aldus een cynische Francken. MR-voorzitter Bouchez zei de zaak te zullen aanklagen in het parlement.

Kristof Calvo begrijpt de controverse niet. “Dit initiatief verdient applaus in plaats van een hetze. Al jaren palavert politiek Brussel over openluchtzwembad. Zonder resultaat. Burgers doen wat politici niet hebben bereikt: zwemwater voor de Brusselaars. Dankjewel en veel plezier.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




26 gedachten over “Calvo over zwembad met aparte zwemuren voor vrouwen en boerkini: “Verdient applaus in plaats van een hetze””

  1. Burgers doen ….Right, met geld van de overheid lol
    …”FLOW wordt mogelijk gemaakt door de steun van van de Vlaamse Regering, de VGC, de Brusselse Regering, de Gemeente Anderlecht, Leefmilieu Brussel, Brussel Mobiliteit, urban.brussels, de Haven van Brussel …”

  2. Echt goed begrijp ik Groen niet. Ze zijn tegen segregatie, ongelijkheid m/vr, uitsluiting, ….. terwijl dit project dat alles in zich heeft. Mag Petra De Sutter meezwemmen in dit uurtje ?

  3. Calvotje snapt de heisa niet, wel luister, Europa is géén moslimland, snappie. Dus die regeltjes hoeven ons niet opgedrongen te worden. In een zwembad hoort normale zwemkledij en anders… oprotten.

  4. Zeggen zij die in de vorige eeuw apartheid te vuur en te zwaard hebben bestreden. Vandaag halen ze het met vlag en wimpel binnen en voeren het nog uit ook. Ongelofelijk.

  5. Segregatie bestaat alleen als het uitgaat van de, volgens hen, bange blanke Vlaming. Alle andere vormen van segregatie zijn namelijk een vorm van tolerantie en culturele verrijking.

  6. Woorden schieten tekort om mijn afkeer voor dat ventje Calv….uit te drukken .De eigen volksverrader
    Zijn naam ,afgekort past wonderwel bij zijn partij GROEN KALV….
    De moslims zijn naar hier gekomen om van ons heidenen te profiteren Dat mogen ze van hun geloof dat staat in d3 koran .À het de Islam ten goede komt

  7. Dat het ECO-fascisme islamofiel is, is al veel langer geweten en dat er van Calvo met zijn zonderlinge Charly Chaplin manier van stappen “een hoek af is” evenzeer.

  8. Calvo weet niet waar hij het over heeft, deze man is een gevaar voor onze samenleven en niet enkel hij de ganse linkse roedel ecolo groeln vooruit Sp en heel de multicul maffia.

  9. Groot gelijk, guido , zoveel temeer textiel , zo vuiler het water wordt, al diegene met een zwembad of jacuzzi weten dat uit ervaring , maarja de Calvo heeft geen verstand, een algenbadje voor deze vooze gast

  10. En mijn zonen werden en nu nog steeds geweigerd omdat ze met een Bermuda kwamen zwemmen. Waarom nu boerkini wel kan moet calvoke mij toch eens uitleggen en nee zij droegen die Bermuda niet in het openbaar leven enkel om te zwemmen.

  11. Wij BELGEN behoren tot DE BESCHAVING.
    Dat we vrouwen in deze moderne tijden nog apart moeten laten zwemmen in ONZE zwembaden omdat het “van hún geloof zo hoort” ….behoort NIET TOE AAN ONZE NORMEN ÉN WAARDEN.
    Bovendien wil ik zelf al helemaal niet meer zwemmen in een zwembad waar men volledig ingepakt gaat baden
    Onhygiënische toestanden ten top!

Plaats een reactie

Delen