Conner Rousseau. Foto Photonews.

Conner Rousseau. Foto Photonews.

Uncategorized

Conner Rousseau: “Betreur dat extreemlinkse actiegroepen hongerstaking hebben georganiseerd”

/

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau haalt op sociale media uit naar extreemlinks, die volgens hem verantwoordelijk zijn voor de hongerstaking van de illegalen. De hongerstaking is sinds vanmiddag afgelopen.

Enkele weken geleden begonnen enkele honderden uitgeprocedeerde asielzoekers een hongerstaking om op die manier alsnog asiel af te dwingen. Hun asielprocedure werd afgewezen en ze verblijven dus illegaal in dit land, maar ze willen geregulariseerd worden en trachten staatssecretaris voor Asiel en Migratie Sammy Mahdi (CD&V) onder druk te zetten door in hongerstaking te gaan. Die hongerstaking is sinds vanmiddag afgelopen.

De hongerstaking leek voor een regeringscrisis te zorgen en zette de relaties tussen de verschillende partijen met verschillende visies op scherp. Het bleef echter lang opvallend stil bij de socialisten van Vooruit, tot voorzitter Conner Rousseau zich via sociale media uitliet over de kwestie. Hij hekelde vooral het optreden van extreemlinks en stelt hen verantwoordelijk voor de hongerstaking.

“Bij Vooruit betreuren we heel erg dat extreemlinkse actiegroepen deze hongerstaking hebben georganiseerd en zijn heel erg bezorg over de gezondheid van de hongerstakers”, aldus Rousseau op Facebook. “De actievoerders creëren de illusie dat de staking zal leiden tot een collectieve regularisatie.”

Rousseau krijgt op sociale media vanuit (extreem)linkse hoek heel wat kritiek op die uitlatingen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




4 gedachten over “Conner Rousseau: “Betreur dat extreemlinkse actiegroepen hongerstaking hebben georganiseerd””

  1. Tuurlijk is de PVDA en PTB verantwoordelijk voor die hongerstaking. Niemand gelooft dat er zomaar ineens 400 mensen tegelijk aan een hongerstaking beginnen. Dat is georganiseerd door die stakers hoop te geven op een massale regularisatie. Het heeft al eens gepakt, waarom nu niet weer. Die illegalen wisten dat ze hier niet mogen zijn, al jaren geleden maar ze rekenden er op dat chantage wel zou werken. Wie hier illegaal is moet eruit. En het gaat niet om papieren, het gaat om uitkeringen die wij moeten ophoesten.

Plaats een reactie

Delen