Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Uncategorized

COVID verliest speciale status in Canadese provincie Alberta

Simon Segers

In de Canadese provincie Alberta wordt COVID-19 voortaan behandeld als de griep en andere luchtwegaandoeningen. Dankzij de hoge vaccinatiegraad van de bevolking en een goede voorbereiding van de gezondheidszorg hebben de autoriteiten er vertrouwen in dat een opheffing van nagenoeg alle maatregelen geoorloofd is.

Wie positief test moet niet langer verplicht in quarantaine in Alberta. Het lokale bewind beseft goed dat het aantal besmettingen de komende maanden mogelijk kan toenemen, maar de gezondheidszorg is hierop voorbereid. Ongeveer 76 procent van de bevolking heeft een eerste vaccin ontvangen in de provincie en 65 procent is volledig ingeënt. Er bestaat dan ook weinig vrees dat de gezondheidszorg sterk zal belast worden door de versoepelingen.

Eerstelijnszorg

Voortaan zal COVID-19 de facto gelijk gesteld worden met de griep. Er wordt een groot aantal griepgevallen verwacht dit najaar, maar bij hoge risicogroepen, zoals bijvoorbeeld rusthuisbewoners, worden extra voorzorgsmaatregelen genomen. Alleen bij wie reeds symptomen heeft, wordt testen nog aangeraden. Vanaf 16 augustus valt de mondmaskerplicht overal weg, behalve op openbaar vervoer en in medische instellingen. Alberta wil de eerstelijnszorg opnieuw betrekken bij de behandeling en diagnose van COVID-19

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

3 gedachten over “COVID verliest speciale status in Canadese provincie Alberta”

  1. En hier gaan we de bevolking blijven bang maken zodat de slechtste coalitie aller tijden zolang mogelijk onderbelicht blijft!
    De geschiedenisboeken zal De Croo I ingaan, maar niet zoals dat zootje ongeregeld zou willen…

  2. Gevaccineerd of niet, inmiddels begrijpen mijn 2-jarige kleindochter en 112-jarige demente oma ook wel dat die opgedrongen experimentele spuiten bij niemand ene zier hebben uitgehaald. Met een IFR van zo’n 0,20% is het inderdaad niet meer dan een griep, al vanaf het begin. Dus: vrijheid, blijheid!!! Daar, in Frankrijk en hier.

Plaats een reactie

Delen