Prostitutie. Foto Shutterstock.

Prostitutie. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Criminele organisatie in mensenhandel ontmanteld in Henegouwen

Ruben Notteboom

De politie heeft een crimineel netwerk ontmanteld in de Borinage en de regio Doornik in Henegouwen. Dat heeft het parket van Bergen-Doornik donderdag bevestigd. Een onderzoek naar de organisatie eindigde in twaalf huiszoekingen en zeven aanhoudingen.

De zeven verdachten die van hun vrijheid beroofd zijn, worden beschuldigd van verschillende feiten in twee verschillende dossiers over prostitutie en witwassen.

Geld, munitie en poppers in beslag genomen

De federale gerechtelijke politie van Bergen heeft verschillende zaken in beslag genomen. Zo werd bijna 66.000 euro geconfisqueerd. Daarnaast legde het parket beslag op een volledig gebouw in Saint-Ghislain.

Er werden ook verschillende illegale spullen ontdekt. De politie heeft 192 stuks munitie in beslag genomen. Daarnaast werden ook 4.600 flesjes verdovende poppers meegenomen.

Exploitatie van prostitutie

Poppers zijn een middel dat tot 2001 nog legaal verkrijgbaar was in Nederland in bijvoorbeeld seksshops. Het zijn kleine flesjes die de gebruiker opent om dan damp in te ademen. Poppers gebruiken is zeer populair tijdens seks, omdat de effecten slechts één minuut duren. Ze zorgen voor meer lustgevoel, doen grenzen verdwijnen, treden op als spierverslappers, ontspannen…

Drie van de zeven aangehouden verdachten worden donderdag al voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Dat meldde het parket donderdagnamiddag. Ze worden onder aanhoudingsbevel geplaatst wegens vermeende exploitatie van prostitutie en deelname aan een criminele organisatie.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

2 gedachten over “Criminele organisatie in mensenhandel ontmanteld in Henegouwen”

  1. Hopenlijk ook uitwijzing als het allochtone criminelen betreft ipv pamperbeleid en uitbreiding van onze peperdure gevangenissen. Er zijn zelf limburgse politici die dit catalogeren onder werkgelegenheid!

Plaats een reactie

Delen