Georges Dallemagne (Photonews)

Georges Dallemagne (Photonews)

Uncategorized

Dallemagne (cdH): “Rapport over Haouach is zorgwekkend”

Pieter Van Berkel

CdH-Kamerlid Georges Dallemagne vindt het rapport van Staatsveiligheid over voormalig regeringscommissaris Ihsane Haouach “zorgwekkend”. Dat zei hij maandag op La Première.

Volgens een nota van Staatsveiligheid had Haouach, al dan niet bewust, contact met leden van de Moslimbroederschap. Dallemagne wil opheldering van premier Alexander De Croo (Open Vld). Volgens het Kamerlid zijn er bovendien vragen over de timing van het rapport.

“We vernemen dat de Staatsveiligheid woensdagavond een rapport stuurt naar de minister van Justitie”, zegt Dallemagne. “Donderdagmiddag hadden wij een zeer belangrijk debat over dit onderwerp en niemand in de regering maakt melding van deze nota, die wij vrijdag plotseling vernemen. Ik zou dus willen weten op welk niveau de staatssecretaris, de premier en minister van Justitie zich hebben geïnformeerd. Wat staat er in dit verslag? Dat rapport is, wat men ook zegt, zorgwekkend.”

Volgens de cdH’er is staatssecretaris Sarah Schlitz (Ecolo), die Haouach aanstelde, politiek verantwoordelijk. “Ik vraag niet om iemands kop. Ik vraag duidelijkheid, zodat we ophouden onze kop in het zand te steken door te zeggen dat deze kwesties niet bestaan”, klinkt het. “Deze problemen bestaan wel degelijk. Er zijn derde landen die nu invloed uitoefenen op ons land om onze democratie en onze vrijheden te ondermijnen. Ze zijn erin geslaagd om contact te maken met de hoogste regionen van de staat. Ik vind dat dit volledig moet worden opgehelderd.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

18 gedachten over “Dallemagne (cdH): “Rapport over Haouach is zorgwekkend””

  1. Wie spreekt hier de waarheid?
    CdH-Kamerlid Georges Dallemagne
    of
    Uit de standaard Wim Winckelmans12 juli 2021 om 0.00uur Nota Staatsveiligheid pleit in voordeel Haouach
    De nota van de Staatsveiligheid lijkt geen rol te hebben gespeeld in het ontslag van Ihsane Haouach. Volgens de Staatsveiligheid is er geen informatie dat ze lid is van de Moslimbroederschap.

  2. ECOLO moet uit de regering net als GROEN, van politieke verantwoordelijkheid gesproken!
    Inmenging van terrorisme in parlement, is dat dan geen regeringscrisis waard???

  3. Wat zijn de gerechtelijke bevoegdheden van de minister van Justitie? Quid scheiding der machten en de geheimhouding van het onderzoek? Met een geradicaliseerde liberaal op justitie heb ik de indruk dat het (gepolitiseerde) openbaar ministerie er voor spek en bonen bijloopt. Quid Dallemagne (CDH) is die niet gehouden door un “devoir de réserve” ? Normaal dat hij publiekelijk uit de biecht klapt? Welkom in de Far West Vivaldi.

  4. Voddepop De Croo slikt maar ook alles om toch maar zijn gammele regering op de rails te houden! Hoe lang nog Alexander ga je dat allegaartje kunnen bij mekaar houden! U en uw pa wouden naam maken met de De Croo’s het zou wel eens de afgang kunnen worden…

  5. Tja, dat roept herinneringen op. Vlaams minister Johan Sauwens (toen VU) gaf aanwezigheid op een feestdis van bejaarde Vlaamse oud-strijders (Oostfront) van St-Maartensfonds. Zijn aanwezigheid werd gelekt (wat ik formeel afkeur) en een Belgo Brusselse extremist, Bert Anciaux, maakte er een staatszaak van om het ontslag te eisen van de VL minister. Ik begrijp nog altijd niet waarom? St-Maartenfonds was een legale vereniging, de orde werd niet verstoord en geen enkele Belgische wet werd overtreden. Terug naar mevrouw Haouach. Wij kunnen van mening verschillen en ideeën bestrijden op een fatsoenlijke manier en met democratische argumenten. Dus luidt mijn vraag: welke misdrijven worden mevrouw Haouach ten laste geleg?

  6. Volgens het Laatste Nieuws zou er mogelijks mensen uit haar omgeving wel banden hebben met de Moslimbroederschap.
    Wie voor zulke functie aangeduid wordt moet grondig gescreend worden net als de mensen met wie ze samenwerkt dat is de verantwoordelijkheid van Staatssecretaris Sarah Schlitz die dit moet aanvragen bij Staatsveiligheid wat blijkbaar niet gebeurd is want het rapport kwam er op iniatief van deze instelling zelf en niet op vraag van de regering.

  7. Het khalifaat zal voetje voor voetje geduldig opschuiven naar de macht via de linkse verraders van onze cultuur. Dat Vlaanderen onmachtig blijkt (én reeds te laat) om zijn lot zelf in de hand te nemen en België te breken desnoods via de straat toont het succes vd Franstalige hetze propaganda rond Vlaanderen (al 70 jaar lang),gesteund door een softe Vlaamse liberale elite als vijfde colonne (zonder het zelf te beseffen!)
    Uiteindelijk zijn wij zelf schuld aan onze nakende ondergang in de vorm van ‘death through thousand cuts’

  8. De Standaard ? Het dagblad dat staat voor “neutrale duiding en berichtgeving” zeggen ze zelf.
    De Standaard is het blad dat elke dag de Vlamingen verraad en zich ontpopt tot een 100% regimeblad. Dus van die kant moeten we geen kritiek verwachten. Waarin ze wel uitmunten is het verleden van 80 jaar ver constant oprakelen, via iemand als Reynebeau die zich bewust en haatdragend van deze taak kwijt.

  9. Partijdigheid en contacten met een verdachte organisatie. Een misdaad is dat niet, maar genoeg om iemand geen belangrijke nationale politieke functie toe te vertrouwen.

  10. Eerst hebben we de poedel gehad en nu dit weer , worden onze politici gechanteerd dat zij zulke beslissingen nemen voor zaken die het daglicht niet mogen zien, of wel zijn het de nuttige idioten voor de islam !!

Plaats een reactie

Delen