Taalgrens als economische grens

Bron: Reddit

Uncategorized

De Croo over Overlegcomité: “Geen reden tot paniek, maar we moeten wel voorzichtig blijven”

Anton Schelfaut

Op het Overlegcomité van morgen zullen er geen nieuwe versoepelingen komen. “Dat zou de foute keuze zijn”, waarschuwt premier Alexander De Croo (Open Vld) bij VTM Nieuws. “Maar het is ook niet nodig om een aantal van onze vrijheden af te nemen.”

“We zien dat er meer besmettingen zijn, maar anderzijds zien we ook dat de vaccins zeer goed werken.” Intussen blijft de vaccinatiecampagne aan een sneltempo doorgaan. De Croo hoopt dat dat ook nog even zo blijft.

De premier is naar eigen zeggen geen voorstander van een verplichte vaccinatie voor iedereen. Ook de coronapas wil hij slechts in beperkte mate inzetten, met name bij grote evenementen. “Een verplichting is niet nodig als we zien dat zo veel mensen zich nu al laten vaccineren. In de zorgsector gaan we nu per instelling kijken en spreken met de directie wanneer de vaccinatiegraad er te laag is. Maar als je ziet hoe ver we geraakt zijn door mensen te overtuigen en uit te leggen waarom het belangrijk is, dan werk ik liever op mensen die gemotiveerd zijn dan op mensen die verplicht zijn. Ik zou de methode willen behouden waarbij we mensen het vertrouwen geven.”

Wat betreft de organisatie van grote evenementen zoals Pukkelpop wil De Croo “de fouten uit het buitenland” niet in eigen land herhalen. Daarom is er enkel toegang voor wie al sinds twee weken volledig gevaccineerd is of een negatieve PCR-test kan voorleggen. Om fraude te vermijden, zal naast het certificaat ook de identiteit gecontroleerd worden. “Ik ben ervan overtuigd dat de sector dat professioneel kan organiseren”, besluit de premier. “Er is geen reden tot paniek, maar we moeten wel voorzichtig blijven, wat we de voorbije maanden samen al hebben gedaan.” 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

3 gedachten over “De Croo over Overlegcomité: “Geen reden tot paniek, maar we moeten wel voorzichtig blijven””

  1. De grootste bedriegers zijn onze overheden en hun experts
    Zolang de Rt-PCR test gebruikt wordt om een besmetting mee aan te duiden, zijn we overgeleverd aan hun dictatuur

  2. In alle EU landen zijn de regels verschillend voor reizen, doorreis, verblijf, bijwonen van evenementen…
    Wie wat doet is amper bij te houden. Laat staan te weten waar je je aan moet houden?
    Waarom was dit niet op EU niveau te regelen???
    Oh, wacht even, de EU is er alleen maar om geld uit onze zakken te kloppen met andere waanzinnige matregelen.
    Zelfs als 2 x gevaccineerde weet je niet wat er boven je hoofd hangt, zelfs niet in het “apenland”.

Plaats een reactie

Delen