Peter De Roover (Photonews)

Peter De Roover (Photonews)

Uncategorized

De Roover: “Haouach misbruikt haar functie om haar overtuigingen naar voren te schuiven”

Pieter Van Berkel

Volgens N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover misbruikt Ihsane Haouach, door haar hoofddoek niet af te zetten tijdens vergaderingen, haar functie als regeringscommissaris om haar eigen overtuigingen naar voren te schuiven. “Met een t-shirt met de Vlaamse Leeuw op de borst zou dat nooit geaccepteerd worden“, klinkt het.

De Roover ging in debat met CD&V-Kamerfractieleider Servais Verherstraeten over de commotie die ontstond rond de uitspraken van Ihsane Haouach, die op voordracht van Ecolo regeringscommissaris is bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. Haouach had afgelopen weekend in een interview met Le Soir gezegd dat het neutraliteitsprincipe aangepast kon worden aan “demografische veranderingen”.

Verherstraeten zei dat het voor de CD&V geen probleem was dat Haouach in haar functie een hoofddoek droeg. De Roover was het daar niet mee eens. “Stel u voor dat de regeringscommissaris in die functie op een vergadering zou verschijnen met een t-shirt met een Vlaamse Leeuw op”, zei de N-VA’er. “Ik kan u zeggen dat er dan een gigantische regeringscrisis zou ontstaan. Dat zou totaal niet gepikt worden, en terecht. Het probleem zal zich niet voordoen. Geen enkele Vlaams-nationalist zal in zijn functie als regeringscommissaris zijn overtuiging nog eens willen komen proclameren.”

Volgens De Roover “misbruikt” Haouach haar functie om haar eigen overtuigingen naar voren te schuiven. “Mevrouw Haouach zegt: ik doe mijn hoofddoek niet af. Wat zij in haar privéleven doet kan me niks schelen. Ze heeft al het recht om daar te doen wat ze wil. Maar om de functie als vertegenwoordiger te misbruiken om ook haar eigen overtuigingen nog eens manifest te naar voren te schuiven? Met een Vlaamse Leeuw op de borst zou dat nooit geaccepteerd worden“, besluit De Roover.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “De Roover: “Haouach misbruikt haar functie om haar overtuigingen naar voren te schuiven””

  1. aftreden is de enige oplossing als Vivaldi wil overleven. Anders hebben ze zelf hun graf gegraven. Zoiets is totaal onaanvaardbaar. PUNT
    Is dat nu zo moeilijk om als regeringsambtenaar het neutraliteitsbeginsel te aanvaarden? Wat scheelt er die madam?

  2. Zijn oordeel over de politiek-correct ontaarde Tweezakkerij ter zake, is BOENK er op ! Voor dergelijk ambt is neutraliteit vereist in onze Lekenstaat en niet de promoten van om het even welke ideologie, in casu een maatschappijmodel dat tevens religie is.

Plaats een reactie

Delen