Wouter De Vriendt (Photonews)

Wouter De Vriendt (Photonews)

Uncategorized

De Vriendt (Groen) over overstromingen: “Klimaatopwarming komt angstaanjagend dichtbij”

Pieter Van Berkel

Groen-Kamerfractieleider Wouter De Vriendt grijpt de overstromingen van de laatste dagen aan om te waarschuwen voor klimaatverandering en te pleiten voor “groene beleidsmaatregelen”. “Degenen die nu nog geloven dat de klimaatopwarming een ver-van-mijn-bedshow is, mogen het gaan uitleggen aan de mensen in Luik, Verviers, Spa, Limburg”, zei hij donderdag tijdens het vragenuurtje in de Kamer.

De Vriendt stak van wal door zijn steun te betuigen voor de slachtoffers en te pleiten voor “onmiddellijke hulp”, maar daarna wees hij al snel op de rol van klimaatopwarming in het noodweer. “Gaan we nog langer onze ogen sluiten voor wat er echt gaande is? Hoeveel overstromingen nog? Hoeveel bosbranden nog? Hoeveel hittegolven nog? Hoeveel mensen die hun huis verliezen? De klimaatopwarming is een ingrijpende klimaatverstoring”, zei De Vriendt. “Groene beleidsmaatregelen zijn meer dan ooit aan de orde van de dag. Wanneer gaan we dit eindelijk met z’n allen gaan beseffen? Die vragen moeten vandaag ook worden gesteld.”

Tegelijkertijd stak De Vriendt de loftrompet op over de klimaatplannen van de Europese Commissie: “De Europese Commissie heeft een heel ambitieus Fit for 55-klimaatplan voorgesteld. Er is dus hoop. Er zijn zaken mogelijk. Er zijn nog politici die denken op lange termijn en dat is zeer bemoedigend. Ik wil de premier vragen om deze plannen voluit te omarmen, voluit te ondersteunen met ons land en met deze nieuwe federale regering.”

“Degenen die nu nog geloven dat de klimaatopwarming een ver-van-mijn-bedshow is, mogen het gaan uitleggen aan de mensen in Luik, Verviers, Spa, Limburg”, besloot de Groen-fractieleider. “De klimaatopwarming komt angstaanjagend dichtbij. Het is dan ook de hoogste tijd om de oplossingen uit te rollen.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

15 gedachten over “De Vriendt (Groen) over overstromingen: “Klimaatopwarming komt angstaanjagend dichtbij””

  1. Ja, blijf thuis ga niet op reis, neem vooral geen vliegtuig meer en doe je auto van de hand. Neem de fiets en zet de thermostaat een graadje lager. Ach, voor ik het vergeet, koop ook een dikke trui. Onnozelaar!!

  2. Wat heeft dit in godsnaam weer met klimaatopwarming te maken? Ik hoor en lees dat het record van in de jaren ’20 van de vorige eeuw nog niet gebroken werd. Was er toen ook al sprake van klimaatopwarming? Het grote verschil met toen is natuurlijk dat we sindsdien alles vol gebouwd hebben, waardoor het overvloedige water minder snel insijpelt in de grond.

  3. Zuivere lijkenpikkerij:… van de waterellende van de mensen misbruik maken om de eigen groene agenda in de verf te zetten. En ook de media spelen dat groene spelletje gretig mee. Bestaan er nu echt geen klimaatsceptici die daarover ook iets zinnigs zouden kunnen zeggen? Blijkbaar niet als je naar de media kijkt. Waar het op aankomt is dat er dringend maatregelen moeten worden getroffen om de mensen beter tegen extreme weersomstandigheden te beschermen. Daar ligt de oplossing en veel minder in allerlei megadure klimaatkronkels van groene ayatollahs.

  4. Typisch voor groen, van de nood een deugd maken. Doe dan iets aan de oorzaak, de overbevolking van de wereld. Zolang hier geen oplossing voor komt, is het dweilen met de kraan open.

  5. Dit is een natuurramp zoals deze zijn er door de eeuwen heen.
    Voor alle betrokkenen is dit enorm verschrikkelijk erg.
    Wat mijnheer De Vriendt hier doet is pure lijkenpikkerij en/of plat opportunisme.
    Het leed van duizenden misbruiken om de klimaatwaanzin door te drukken.
    Hopelijk krijgen jullie klimaatpausen vlug het deksel op de neus.
    Met oprecht medeleven aan de families van dodelijke slachtoffers, steun en veel sterkte aan alle getroffenen.

  6. We zitten hier in Vlaanderen al volgepropt met 600 mensen per km², waarbij we de dichtstbevolkte regio zijn van Europa en de groenen, die ondertussen al sterk tot rood zijn gerijpt vinden dat er gerust nog een miljoen Afrikanen, liefst moslims kunnen bijkomen. Het is precies die overbebouwing die verantwoordelijk is voor het grootste deel van de ellende met water, dat gevangen zit tussen die bebouwingen, de verharding van straten en wegen en het verbuizen of inkokeren van waterlopen allerhande. Deze De Vriendt lijkt me meer angstaanjagend dan de klimaatopwarming op zich.

  7. Dus die electrische voertuigen gaan we die ook kunnen inzetten bij soort gelijke rampen?
    Uw minster mevr Vermeulen wil gascentrales bouwen om zo nog meer co2 in de lucht te jagen.
    Je kan nu al overstappen op HVO brandstof is uitstoot neutraal, maar geen accijnzen op is het daarom dat jullie dit niet willen?

  8. Waar wacht Vivaldi (Groen/Ecolo) op om het leger ter plekke te sturen voor hulp te bieden. Er is een noodtoestand en de mensen verwachten concrete maatregelen en gene zever over het klimaat.

  9. Weer is gelijk aan klimaat als het de angst kan versterken. Weer is NIET gelijk aan klimaat als het de angst vermindert. De Vriendt (what’s in a name) is de zoveelste platte opportunist, die de mensen een foto van dood er verderf in het hoofd wil prenten. Niet om de mensen te helpen, maar om aan de macht te blijven.
    Als wij als bevolking niet ZEER dringend (van links tot rechts, van wit tot zwart) deze psychopaten een halt toeroepen, dan hebben we het over ons zelf afgeroepen.

Plaats een reactie

Delen