Republikeinen wijzen op banden tussen familie Biden en corrupt Chinees energiebedrijf

Hunter Biden. Photo News

Binnenland politiek

De Wever brengt optimistische boodschap tijdens 11 juli-toespraak

Anton Schelfaut

“Ondanks de opkomst van varianten kunnen we met hoop uitkijken naar de bevrijding en de hervatting van het normale leven.” Dat heeft Antwerps burgemeester en N-VA-voorzitter Bart De Wever gezegd tijdens zijn 11 juli-toespraak op de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof. “Dat is dankzij de inspanningen van Vlaanderen, de lokale besturen en de eerstelijnszones. Wat we zelf doen, doen we inderdaad beter.”

“Het was bij momenten zoeken naar de uitgang, op de tast”, blikt De Wever terug op de coronapandemie. “Maar zodra de met man en macht aangemaakte vaccins bleken te werken – wat een wonder van de wetenschap – kwamen we in een stroomversnelling terecht. Eerst kabbelend, maar dan zeker bij ons heel duidelijk. De scepsis ten aanzien van de vaccinatie is weggesmolten. Het besef groeide dat wie zich niet liet vaccineren niet alleen de nabije omgeving in gevaar brengt, maar eigenlijk de hele samenleving gijzelt.” Volgens De Wever is de Vlaamse vaccinatiecampagne een succes waar bijvoorbeeld Nederland erg jaloers op is.

Ook de economie lijkt zich al van de coronacrisis te herstellen, zo stelt De Wever naar eigen zeggen vast. “Ook de recente cijfers van onze haven waren hoopgevend”, klinkt het. “Maar zelfs dan zullen we de activiteitsgraad in Vlaanderen moeten opkrikken om de groot geworden gaten in de arbeidsmarkt op te vullen en onze toekomst veilig te stellen.” Daarbij verwees De Wever onder meer naar de pensioengolf onder de ‘babyboomers’. Die kan volgens hem niet alleen worden opgevangen door hun kinderen en kleinkinderen. “Vlaanderen zal een verhoogde inspanning moeten doen om ook nieuwkomers goed op te leiden en richting arbeidsmarkt een duw in de rug te geven”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

6 gedachten over “De Wever brengt optimistische boodschap tijdens 11 juli-toespraak”

  1. gehoord van die 2 ratten in t riool ?? vraagt de ene rat aan de andere of ze d’r corona vaccin gaat nemen. “zijt ge zot!” antwoordt die andere rat , “ze zijn nog maar aan t testen op de mensen!”

  2. Nieuwkomers die de pensioenen zullen betalen. Uitgezonderd die leven van het OCMW, een leefloon consumeren, aan de ziekenkas zitten of nog beter ; in de criminaliteit. Zoals in het Antwerpen van DeWever. En wat later met de babyboomers die deze nieuwkomers nu al driftig fabrikeren ?

  3. Hoe is dat toch mogelijk dat ze steeds blijven doordrammen over het zogenaamde ‘wondervaccin’.Meer en meer mensen beginnen zich ervan bewust te zijn dat dit allemaal een opgeklopt verhaal is om de pharmaindustrie te spekken. Een normaal gezonde persoon heeft aan zijn immuunsysteem voldoende. En dan de niet-gevaccineerden verwijten dat ze de anderen in gevaar brengen…! Als ge gevaccineerd bent moet ge toch niet meer bang zijn ofwat… allemaal gezever ja.

  4. Een optimistische boodschap van op een begraafplaats/kerkhof, waar normaliter de doden herdacht worden?
    En ge moet dan maar durven zeggen: Dat is Vlaanderen, . wat we zelf doen, doen we inderdaad beter.” en dan maar verwijzen naar Nederland , maar niet naar wallonië en brussel (kwestie van niet op de teentjes te tappen)

  5. Van die nieuwkomers heeft een significant aantal niet de ambitie om aan een job te geraken. Gebrek aan kwalificaties, taalkennis wordt beweerd. Bijstand, sociale woning incluis, en een job in het zwart volstaan blijkbaar. De huidige en toekomstige werkende generatie zal wel een tandje bijsteken en de verhoging van belastingen erbij nemen. Het verbaast en irriteert mij dat de pers de leugens van BDW klakkeloos blijft slikken als evangelie. In de periode voor 2014 hekelde zelf BDW onderhavige situatie, die volgens hem de Sociale Zekerheid en onze (Vlaamse) welvaart bedreigde. Maar sinds hij het licht (Charles Michel) zag in de Wetstraat predikt hij een nieuwe versie.

  6. Ja die boodschap op de Antwerpse begraafplaats Schoonselhof was echter de symbolische begraving van de N-VA !
    “Wat we zelf doen, doen we inderdaad beter” volgens De Wever, ook nieuwkomers zelf maken Bartje ?

Plaats een reactie

Delen