(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

De Wever over hongerstakers: “Dit krijg je met opengrenzenlobby in anti-Vlaamse regering”

Pieter Van Berkel

N-VA-voorzitter Bart De Wever is erg kritisch voor de organisaties die zich opwerpen als bondgenoten van de hongerstakers. “De organisaties die hen opjutten dragen de verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt”, zegt De Wever.

De Wever reageert met name op een paginagrote advertentie in De Standaard, waarin wordt opgeroepen om de hongerstakers in de VUB, ULB en Begijnhofkerk een permanente verblijfsvergunning te geven.

“Burgerschap is geen vodje papier”, schrijft De Wever op Twitter. “Deze mensen zijn afgewezen en bleven hier wederrechtelijk. De organisaties die hen opjutten, zoals vandaag in De Standaard, dragen verantwoordelijkheid voor wat er gebeurt. Dit krijg je met de opengrenzenlobby in een anti-Vlaamse regering.”

De advertentie verwijst door naar de website van de Coördinatie van mensen zonder papieren van België. De organisatie omschrijft zichzelf als een “autonoom netwerk van collectieven van mensen zonder papieren in Brussel” en wordt gesteund door tal van (voornamelijk linkse) NGO’s en vakbonden.

Het netwerk eist dat gesloten asielcentra en gedwongen uitwijzingen worden stopgezet, dat illegaal verblijf niet langer gecriminaliseerd wordt en dat de “mensenrechten gerespecteerd worden”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

8 gedachten over “De Wever over hongerstakers: “Dit krijg je met opengrenzenlobby in anti-Vlaamse regering””

  1. zou de standaard ook een paginagrote advertentie van het Vlaams Belang afdrukken waarin staat dat de illegalen hier niet welkom zijn en ze terug naar herkomst moeten.

Plaats een reactie

Delen