De Wever concretiseert cordon rond communisten

Bart De Wever en Raoul Hedebouw. Photonews

Binnenland politiek

De Wever over PFOS-vervuiling: “Oosterweelwerf in vraag stellen is het allerdomste dat je kan doen”

Anton Schelfaut

Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) heeft in De ochtend op Radio 1 uitgehaald naar CD&V-voorzitter Joachim Coens inzake de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. “Ik kan me niet voorstellen dat beleidsmakers zo dom zijn dat ze Oosterweel zullen stilleggen”, klinkt het.

Het Amerikaanse bedrijf 3M zorgde jarenlang voor vervuiling in Zwijndrecht. “Maar iedereen weet al van begin deze eeuw dat die PFOS daar zit”, benadrukt De Wever. “In 2004 is er zelfs universitair onderzoek gedaan, dat heeft in alle kranten gestaan. Maar sommige politici vallen nu nog steeds uit de lucht.”

Volgens De Wever is het geen probleem dat er destijds besloten werd om niet te communiceren over de vervuiling. “Het is geen doofpotoperatie: het heeft in alle kranten gestaan. In 2009 is er zelfs een saneringstraject afgesproken: dat is allemaal openbare informatie.”

“Allerdomste dat je kan doen”

CD&V-voorzitter Joachim Coens verklaarde vorige week dat hij de werken aan de Oosterweelverbinding tijdelijk wil laten stilleggen, zolang er geen duidelijkheid is over de PFOS-vervuiling. “Die werf in vraag stellen is het allerdomste dat je kan doen”, hekelt De Wever. “Dat is net de agenda van de groenen. Ik heb Coens ook laten weten dat dat geen verstandige uitspraak was.”

“Oosterweel in zijn geheel stilleggen… Dat is een miljardenproject dat al onderweg is, waar ik het mirakel heb bereikt om met burgerbewegingen tot een akkoord te komen. Die bewegingen vinden ook dat we moeten verderdoen. Wel, dan moeten horen dat de werken stilgelegd moeten worden, dat kan gewoon niet. Dat kan gewoon niet. Coens heeft de bal misgeslagen”, klinkt het.

De Wever verwacht echter niet dat CD&V en andere partijen zullen doorzetten. “Ik ga er niet van uit dat dat de teneur zal zijn. Zo dom kan niemand zijn”, besluit hij.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

5 gedachten over “De Wever over PFOS-vervuiling: “Oosterweelwerf in vraag stellen is het allerdomste dat je kan doen””

  1. Zo dom kan niemand zijn, we spreken hier wel over de leider van de Tsjeven die een federale alliantie gesloten hebben tegen de wil van 65% van zijn eigen kiezers…

  2. Groen! behoort volgens Bart De Wever ook tot die dommeriken. Ik kan hem geen ongelijk geven. Al reikt de domheid van Groen! veel verder dan Oosterweel alleen. Maar dat laatste is voor mijn rekening.

Plaats een reactie

Delen