Dienstenchèque bedrijven misbruikten coronasteun massaal

Foto: Illustratief. Shutterstock.

Uncategorized

Dienstenchequebedrijven misbruikten coronasteun massaal: twee op drie moeten steun terugbetalen

Kristof Luypaert

Twee op de drie gecontroleerde dienstencheque­bedrijven moeten coronasteun terugbetalen. Voorlopig gaat het al om drie miljoen euro. Dat schrijft Het Nieuwsblad dinsdag.

De steun was bedoeld om de huishoud­hulpen het nodige beschermingsmateriaal te kunnen geven, ­zoals mondmaskers en ­alcoholgels. Daar is het geld lang niet altijd ­geraakt, zegt Vlaams Parlementslid Caroline Gennez (Vooruit), die de cijfers opvroeg.

“De Vlaamse regering besliste om de sector koste wat het kost open te houden. Daar valt iets voor te zeggen, maar dan moet je wel investeren in veiligheid én moet je ervoor zorgen dat die middelen ook bij de poetshulpen zelf terechtkomen”, aldus Gennez.

Vlaams minister van Werk Hilde Crevits (CD&V) reageert dat “ze ­altijd oog gehad hebben voor de ­veilige werkomstandigheden, van in het begin van de crisis”.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Kristof Luypaert (1976) is criminoloog (UGent). Als ex-politiecommissaris en onderzoeksjournalist volgt hij de thema's justitie, politie, misdaad en criminaliteit op de voet. Ook het leven in en rond de Wetstraat kent nog weinig geheimen voor hem.

Plaats een reactie

Delen