Yunus Sahinbay. Foto Shutterstock en Facebook.

Yunus Sahinbay. Foto Shutterstock en Facebook.

Uncategorized

Ecolo-gemeenteraadslid uit partij gezet na Grijze Wolven-groet

/

Yunus Sahinbay, Ecolo-gemeenteraadslid in het Luikse Herstal, is door Ecolo uit de partij gezet. Eerder deze week dook een foto op waarop te zien is dat Yunus Sahinbay de groet van de Grijze Wolven brengt, een extremistische Turkse organisatie.

Enkele dagen geleden verscheen een foto op sociale media met daarop een groep mannen die poseren rond een vlag van de extremistische Grijze Wolven. Opmerkelijke aanwezige op die foto: Yunus Sahinbay, Ecolo-gemeenteraadslid in de Luikse gemeente Herstal. Hij maakt met zijn linkerhand het teken van de Grijze Wolven en met zijn rechterhand het Rabia-teken van de Moslimbroederschap.

De man kwam in het oog van de storm terecht, met verschillende politici zoals Theo Francken die vroegen om het ontslag van de man. Ecolo grijpt nu in en kondigt aan dat het Yunus Sahinbay uit de partij zet. “We veroordelen deze houding van gemeenteraadslid Yunus Sahinbay scherp, ook al dateert de foto van voor zijn verkiezing”, aldus Olivier Bierin, voorzitter van Ecolo Luik.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




1 gedachte over “Ecolo-gemeenteraadslid uit partij gezet na Grijze Wolven-groet”

Plaats een reactie

Delen