(Shutterstock)

(Shutterstock)

Uncategorized

Europees Parlement veroordeelt Hongaarse ‘anti-LGBT-wet’

Pieter Van Berkel

Het Europees Parlement heeft donderdag de Hongaarse wet, die onder meer LGBT-onderwijs verbiedt, veroordeeld. Het parlement wil dat de Europese Commissie actie onderneemt tegen Hongarije.

Volgens het Europees Parlement is de wet “een opzettelijk en vooraf bedacht voorbeeld van de geleidelijke ontmanteling van de grondrechten in Hongarije”. Volgens de parlementsleden is er sprake van mensenrechtenschendingen, die deel uitmaken van een bredere politieke agenda om de democratie en de rechtsstaat af te breken.

Von der Leyen: “Wet is schandalig”

Op woensdag haalde commissievoorzitter Ursula Von der Leyen ook al uit naar de wet. “Deze wet stelt homoseksualiteit en geslachtsverandering gelijk met pornografie”, aldus Von der Leyen. “Deze wet gebruikt de bescherming van kinderen, waar we ons allemaal voor inzetten, als een excuus om mensen ernstig te discrimineren vanwege hun seksuele geaardheid. Deze wet is schandalig.”

Het Europees Parlement vraagt dat alles uit de kast wordt gehaald om Hongarije tot de orde te roepen. Als de Europese Commissie niet optreedt, moeten de lidstaten volgens het parlement zelf naar het Hof van Justitie en naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens trekken.

De resolutie werd goedgekeurd met 459 stemmen voor, 147 tegen en 58 onthoudingen. Alle Belgische parlementsleden, behalve het Vlaams Belang, stemden voor de resolutie.

De Hongaarse premier Viktor Orbán reageerde deze week zelf in een brief op de commotie. “Wij Centraal-Europeanen weten hoe het is wanneer de staatspartij of het dictatoriale systeem en het machtsmonopolie dat het hanteert, kinderen willen opvoeden in plaats van hun ouders”, klonk het. “Wij hebben dit niet toegestaan aan de communisten, dus zullen wij ook niet toestaan dat deze zelfbenoemde apostelen van de liberale democratie de kinderen opvoeden in plaats van de Hongaarse ouders.”

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

7 gedachten over “Europees Parlement veroordeelt Hongaarse ‘anti-LGBT-wet’”

  1. Beter zou de tittel zijn Europees volk verdeeld over macht Europa.
    Die hauoa of hoe ze mag heten mag scheiding tussen kerk en staat in vraag stellen. Ze mag de islam promoten. ( anti homo religie) Terwijl een groot deel van de Belgische bevolking dit niet wil. En maar jammeren dat Hongarije het lef Tegen deze denk wijze in te gaan. En een wet te maken die verbied de zieke mening van de eu op te dringen aan kinderen. De EU gaat uit elkaar vallen. Eerst de brexit binnenkort misschien Hongarije en polen eruit op deze manier, en dan Turkije erbij. We staan er goed op jongens…

  2. Op basis van welke imaginaire autoriteit negeert de Eurocratische Elite Dictatuur het naakte feit dat Hongarije en (bij uitbreiding de Viségrad Staten) een autonome, soevereine Natiestaat is met EIGEN, met democratische meerderheid gestemde, wetgeving grondig kan en mag verschillen met die van de Westerse, in politiek-correcte propaganda en dito desinformatie gemarineerde “progressieve” visie. Tot spijt van elke PoCo-pipo & pipa die het benijdt ; “het daghet in den Oosten” !

  3. Na de stemming over abortus als een “mensenrecht”, een nieuwe reden om voor Vlaams Belang te stemmen.
    Is er, buiten Vlaams Belang, nog één conservatieve partij over in gans België ???
    Alvast niet NVA of CD&V (over de franstalige kant valt totaal niets te zeggen)

    Altijd spijt gehad dat ik destijds Verhofstad (met zijn burgermanifest) geloofd heb en ooit voor VLD gestemd heb.
    Ik heb nu hetzelfde gevoel voor NVA
    Mogelijke nieuwe slogans voor NVA: “Eigen zak eerst” of “Le nouveau CVP est arrivé”
    … Arm Vlaanderen 🙁

Plaats een reactie

Delen