Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk gaat niet-gevaccineerde kinderen wegsturen van school bij één coronabesmetting in de klas

/

Komend schooljaar zullen niet-gevaccineerde kinderen in Frankrijk naar huis gestuurd worden van zodra er één leerling in de klas besmet is met het coronavirus. “Dit is vanzelfsprekend een stevige aansporing om zich te laten vaccineren”, aldus minister van Onderwijs Jean-Michel Blanquer.

Frankrijk voert de druk op om mensen die geen vaccin willen toch aan te zetten om zich te laten vaccineren. Na de ‘pass sanitaire’, waarmee niet-gevaccineerden de toegang wordt ontzegd tot onder meer horeca of winkelcentra, richt de Franse overheid zich nu tot niet-gevaccineerde kinderen.

Vanaf september zullen niet-gevaccineerde schoolgaande kinderen tussen 12 en 18 jaar een apart statuut krijgen in Frankrijk. Wanneer er een coronabesmetting wordt vastgesteld in de klas waar niet-gevaccineerde leerlingen zitten, worden alle niet-gevaccineerde kinderen onmiddellijk naar huis gestuurd. Zij zullen dan een aantal dagen in quarantaine thuis moeten zitten, tot zeker is dat ze negatief zijn.

Die nieuwe maatregel zorgt opnieuw voor heel wat protest in Frankrijk, zoals dat eerder al het geval was tegen de pass sanitaire. “Een deel van de kinderen wordt op deze manier gestigmatiseerd. Ze krijgen te horen dat ze niet dezelfde rechten als de anderen hebben. Terwijl het gaat om vaccinatiekeuzes die hun ouders maken”, aldus oudervereniging FPCE.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




5 gedachten over “Frankrijk gaat niet-gevaccineerde kinderen wegsturen van school bij één coronabesmetting in de klas”

Plaats een reactie

Delen