Illustratief. Foto Shutterstock

Illustratief. Foto Shutterstock

Uncategorized

Frankrijk voert op verschillende plaatsen opnieuw mondmaskerplicht in

Wijnand Meeus

Op verschillende plaatsen in Frankrijk wordt de mondmaskerplicht in de buitenlucht opnieuw ingevoerd. Onder meer aan de westkust verstrengen ze de maatregelen uit schrik voor de Deltavariant. Deze zou in verschillende delen van Frankrijk sterk aan het oprukken zijn.

In Bordeaux en verschillende andere toeristische gebieden in Gironde volgt men de beslissing van de departementen Vendée, Charente-Maritime, Landes en Pyrénées-Atlantiques en voert men de mondmaskerplicht in de buitenlucht weer in. Daarnaast mag er met uitzondering van de terrassen geen alcohol meer worden geconsumeerd op de openbare weg.

Ook in het noorden van Corsica worden de maatregelen weer verstrengd. De mondmaskerplicht geldt opnieuw in de drukke straten van verschillende steden. Om nachtelijke feestjes te voorkomen is het ook verboden om na 21 uur nog met meer dan tien mensen samen te komen op stranden en aan natuurgebieden.

Maandag had ook de prefectuur van Hérault, met onder meer de stad Montpellier, de terugkeer van de mondmaskerplicht aangekondigd. In de departementen Alpes-Maritimes en Meurthe-et-Moselle zijn gelijkaardige maatregelen ingevoerd. 

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Wijnand Meeus is een scout in hart en nieren met een grote passie voor recht. Voor PAL NWS volgt hij mee justitie en binnenlandse politiek.

4 gedachten over “Frankrijk voert op verschillende plaatsen opnieuw mondmaskerplicht in”

Plaats een reactie

Delen