(Photonews)

(Photonews)

Uncategorized

Geen Pukkelpop dit jaar

Pieter Van Berkel

Het muziekfestival Pukkelpop zal dit jaar niet doorgaan. Dat maakt de organisatie zelf bekend.

De overheidseis om het publiek te testen is volgens de organisatie onhaalbaar. “De aangepaste geldigheidslimiet van respectievelijk een snelle antigeentest en een PCR-test betekent dat we de capaciteit zouden moeten verdrievoudigen. In perspectief: dit is vijf maal de maximale capaciteit van de grootste testdorpen van dit land. Wij kunnen onmogelijk aan de overheid garanderen dat we dit in veilige omstandigheden kunnen georganiseerd krijgen. Dit is simpele wiskunde en veel gezond verstand”, aldus de organisatie.

“Met alle bijkomende eisen inzake testing voor een meerdaags massa-event met zo’n jong publiek waarvan velen de kans nog niet hebben gehad om zich te laten vaccineren, is het dagelijks testen van zo vele jongeren volstrekt onhaalbaar”, klinkt het verder.

Donderdag werd de opbouw van het terrein en de ticketverkoop stilgelegd door het festival. Pukkelpop vroeg meer duidelijkheid van de federale overheid na “onverwachte wijzigingen”.

Vandenbroucke: “Als het niet lukt om aan de regels te voldoen, dan gaat het niet door”

Vrijdagmorgen zei minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) dat de regels nochtans “duidelijk en relatief eenvoudig” waren. Volgens Vandebroucke heeft Pukkelpop altijd gezegd dat het mogelijk zou zijn om het festival op een veilige manier te organiseren en dat het mogelijk was om festivalgangers te hertesten. “Wij vragen nu eigenlijk minder dan dat. Als het niet lukt om aan de regels te voldoen, alle respect en begrip daarvoor. Als ze zeggen dat ze het niet kunnen waarmaken, dan gaat het niet door”, zegt Vandenbroucke.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Pieter Van Berkel (°1990, Genk) is historicus en volgt de (inter)nationale politiek en 'culture wars' op de voet. Interesse in politiek, geschiedenis, filosofie en religies in al hun vormen. Sciencefictionfanaat.

6 gedachten over “Geen Pukkelpop dit jaar”

  1. En zo zie je maar dat de burgemeesters van Boom en Rumst heel vooruitziende waren ondanks de zeer negatieve reacties toen. Misschien had Van De Putte dit ook toen moeten beslissen.

Plaats een reactie

Delen