Blankenberge. Foto Shutterstock.

Blankenberge. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Gevonden lijk in Blankenberge waarschijnlijk van verdwenen Jimmy V.

Ruben Notteboom

Zondag werd in Blankenberge een lijk teruggevonden van een man. De man zou ondertussen geïdentificeerd zijn als een 39-jarige Oostendenaar Jimmy V. die al een tijdje lang vermist is, hoewel die conclusie nog niet helemaal zeker is. De precieze omstandigheden van het overlijden worden nog volop onderzocht en blijven een mysterie. . Dat meldt het parket van West-Vlaanderen, afdeling Brugge.

Het lijk van de man werd aangetroffen rond 13.00 op een camping in een beek. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse en zette een perimeter op. Er werd een onderzoek gestart. Ook de wetsdokter kwam ter plaatse.

Jimmy V. verdween in Oostende

Er werd een uitwendige lijkschouwing uitgevoerd. Al snel stelde de wetsdokter vast dat het lijk zich in een verregaande staat van ontbinding bevond, wat wil zeggen dat de man al een tijdje geleden kwam te overlijden. Daarom werd hij gelinkt aan een openstaand verdwijningsdossier van een 39-jarige Oostendenaar, Jimmy V.

Jimmy V. verdween in januari. Op 27 januari rond 21.45 verliet hij zijn woning in de Voorhavenlaan in Oostende. Kort daarna verdween hij volledig. De politie onderzoekt zijn verdwijning nog steeds, maar tot nu toe kon men niets vinden.

Dinsdag autopsie

De politie voerde meerdere zoekacties uit in Spuikom maar zonder resultaten. Indien het lichaam inderdaad Jimmy V. is, is dit een grote doorbraak in het dossier. Het parket bevestigde maandagochtend aan BELGA dat het lichaam “naar alle waarschijnlijkheid het lichaam van Jimmy V.” De officiële identificatie moet wel nog afgerond worden. Dinsdag wordt een autopsie uitgevoerd om de exacte reden van het overlijden te achterhalen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Ruben Notteboom (°1998, Eeklo) is afgestudeerd als master tolk aan de Universiteit Gent en zit momenteel in zijn tweede master Internationale Betrekkingen en Diplomatie aan de Universiteit Antwerpen.

Plaats een reactie

Delen