Jihadist gevat in Molenbeek. Foto Shutterstock.

Jihadist gevat in Molenbeek. Foto Shutterstock.

Uncategorized

Gezochte Spaanse jihadist opgepakt in Molenbeek

/

Een 22-jarige Spaanse moslimextremist die al enkele maanden gezocht wordt, is deze week opgepakt in ons land. De jongeman werd gevat in Molenbeek, waar eerder ook al jihadist Salah Abdeslam zich schuilhield.

De jongeman is de broer van een gesneuvelde Syriëstrijder en zelf ook ernstig geradicaliseerd. In 2018 werd hij al eens veroordeeld voor het verheerlijken van terrorisme en het vernederen van de slachtoffers van verschillende aanslagen van terreurgroep Islamitische Staat.

Nadat hij vrijkwam zou hij zich opnieuw schuldig gemaakt hebben aan terreur gerelateerde feiten. Sinds oktober vorig jaar wordt hij daarom opnieuw gezocht door de Spaanse politie en kwam hij ook op een internationale opsporingslijst te staan.

Enkele dagen geleden werd de extremist opgepakt in ons land. De jongeman werd gevat in Molenbeek, de Brusselse gemeente die gekend staat als één van de hofleveranciers van Syriëstrijders en waar moslimextremisten blijkbaar vaak onderduiken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




13 gedachten over “Gezochte Spaanse jihadist opgepakt in Molenbeek”

  1. Uiteraard, in de Islam hoofdstad van Europa kom je wel meer van dat type individuen tegen!
    Wanneer kalifaat start, zullen de politieke partijen die dit mogelijk gemaakt hebben hopelijk hun gepaste straf ondergaan wanneer ook hier er den einde aan komt…

  2. Jambon is al sedert 2019 geen Minister meer en deze man zat er pas sinds vorig jaar.
    Is er nu voldoende controle op wie er komt wonen onder een PS bestuur?
    Je kan in Brussel huren zonder ingeschreven te zijn op het adres waar je woont

Plaats een reactie

Delen