Foto Shutterstock

Foto Shutterstock

Cultuuroorlog

Google eist dat alle werknemers gevaccineerd zijn

Simon Segers

Het Amerikaanse technologiebedrijf Google eist dat alle werknemers die de kantoren betreden gevaccineerd zijn tegen COVID-19. Tegelijk verlengt de directie de mogelijkheid voor thuiswerk tot midden oktober. Facebook kondigde ondertussen vergelijkbare regels aan voor haar personeel.

Sundar Pichai, de CEO van Google, is opgelucht dat steeds meer van zijn werknemers opnieuw op locatie aan de slag kunnen, dat schrijft hij op de blog The Keyword. Google wou aanvankelijk deze zomer zijn werknemers massaal laten terugkeren naar de vloer. Omwille van de verspreiding van de deltavariant zal het bedrijf toestaan dat het personeel tot 18 oktober kan thuiswerken indien gewenst.

Binnen enkele weken zal alle personeel dat ter plaatse werkt in de Google-kantoren in de VS moeten gevaccineerd zijn. Ook de buitenlandse afdelingen zullen deze regel snel implementeren, hoewel lokale wetgeving invloed kan hebben. Waar onvoldoende vaccins beschikbaar zijn of wie om medische of andere beschermde redenen niet gevaccineerd kan worden, zal worden vrijgesteld van de regel.

Ook Facebook verplicht zijn Amerikaanse werknemers om gevaccineerd te zijn indien ze terug naar kantoor komen. In tegenstelling tot Google zijn zij volledig vrij om voorlopig te blijven thuiswerken.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Simon heeft een brede interesse voor politiek en cultuur. Hij is ook gepassioneerd door wetenschap en luchtvaart.

Plaats een reactie

Delen