Gouverneur Florida blokkeert mondmaskerplicht op school

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis. Shutterstock

Uncategorized

Gouverneur Florida verzet zich tegen mondmaskerplicht op school

Anton Schelfaut

De gouverneur van de Amerikaanse staat Florida, Ron DeSantis, heeft vrijdag per decreet een mondmaskerplicht op scholen in de staat tegengehouden. Volgens DeSantis moeten ouders zelf het recht hebben om te beslissen of hun kinderen een mondmasker moeten dragen.

Met het decreet schroeft DeSantis de pas ingestelde mondmaskerplicht terug op scholen in Broward en Gadsden. DeSantis verzet zich al sinds het begin van de pandemie tegen strenge coronaregels. “Er zullen geen lockdowns, sluitingen van scholen, beperkingen noch verplichtingen zijn in de staat Florida”, zei de gouverneur tijdens een toespraak.

In de aanloop naar het nieuwe schooljaar heeft de Amerikaanse gezondheidsdienst Centers for Disease Control and Prevention (CDC) alle studenten, docenten en personeel dringend verzocht om maskers te dragen, ongeacht de vaccinatiestatus. Op die manier hoopt de CDC de stijging van het aantal coronabesmettingen ten gevolge van de deltavariant een halt toe te roepen.

Sommige lokale politici negeren de besluiten van DeSantis. Zo kondigden de burgemeesters van Miami-Dade en Palm Beach een mondmaskerplicht aan in openbare gebouwen. De burgemeester van Orange County legde 4.200 ambtenaren die niet aangesloten zijn bij een vakbond zelfs een vaccinatieplicht op. Enkele uren voor het decreet van DeSantis kondigde supermarktketen Walmart aan dat alle medewerkers per direct weer mondmaskers moeten dragen. Ook bezoekers van het Walt Disney World Resort in Orlando, Florida, moeten sinds donderdag mondmaskers dragen.

PAL Nieuwsbrief

schrijf je gratis in

Blijf op de hoogte met onze dagelijkse nieuwsbrief




Anton heeft een passie voor politiek, media en technologie. Hij volgt de binnen- en buitenlandse politieke actualiteit op de voet.

Plaats een reactie

Delen